Közélet

Botka munkáltatói figyelmeztetésben részesítette Tápai Pétert

Botka munkáltatói figyelmeztetésben részesítette Tápai Pétert

2011. május 14., szombat
Botka munkáltatói figyelmeztetésben részesítette Tápai Pétert

A polgármesteri kabinet sajtóközleményben tudatja, hogy Botka László írásbeli figyelmeztetésben részesíti Tápai Pétert, mivel az IKV Zrt. vezérigazgatója az elmúlt hetekben többször tett "megengedhetetlen pártpolitikai nyilatkozatot." A közlemény alább olvasható.

Tápai Péter

,

az IKV Zrt. vezérigazgatója az elmúlt hetekben többször tett megengedhetetlen pártpolitikai nyilatkozatot, sőt intézett személyes támadást Szeged polgármestere ellen. Példátlan, hogy egy városi alkalmazott a városi cég pénzén valótlan állításokat fogalmaz meg és tesz közzé, példátlan, hogy szerződésszegéssel vádolja a polgármestert. Felhívjuk Tápai Péter figyelmét, hogy az IKV gazdálkodásáról szóló költségvetési előirányzatot nem a polgármester, hanem Szeged város közgyűlése fogadta el, mégpedig közel egyhangúan, 26 szavazattal. Tápai Péter megtévesztette a testületet, amikor az áprilisi közgyűlésre olyan szerződést hozott be, amely kevesebb kötelezettségvállalást jelent a cég számára, mint ami a rendeletben foglalt, sőt lehetővé tette, hogy a maradék felhasználását a saját hatáskörébe utalja. Botka László írásbeli figyelmeztetésben részesíti Tápai Pétert és felhívja a figyelmét, hogy amennyiben folytatja cégvezetőhöz és Szegedhez méltatlan megnyilatkozásait, további munkáltatói és tulajdonosi intézkedéseket eszközöl és kezdeményez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.