Sport

Atlétika: dobogós helyezést értek el az USC futói a prágai maratonon

Atlétika: dobogós helyezést értek el az USC futói a prágai maratonon

2011. május 18., szerda
Atlétika: dobogós helyezést értek el az USC futói a prágai maratonon

17. alkalommal rendezték meg a világ egyik legrangosabb maratoni futóversenyét Európa egyik kulturális fővárosában, Prágában, május 8-án.

A versenyen, rangjánál fogva a világ minden tájáról érkeztek élsportolók, akik rajthoz álltak a bajnoki címért. Több mint 9000 induló vett rész a futófesztiválon, ebből 5290-en vágtak neki a 42,195 kilométeres távnak. Az egyéni verseny mellett, négy váltókategóriában is lehetett versenyezni. A Szegedi Tudományegyetem négy futója utóbbi versenyszámban, egyetemi váltó kategóriában állt rajthoz, és a második helyen ért célba, 24 másodperccel lemaradva az első helyezettől, a világ 294 egyetemi csapata közül. E bravúros teljesítmény mellett abszolút kategóriában az összesen 402 induló csapat közül a 3. helyezést szerezték meg, 2 óra 35 perc 13 másodperces összidővel. A díjátadóra május végén kerül sor, a Prágai Hilton hotelben. "Remélhető hogy számos ilyen és ehhez hasonló alkalom lesz, az egyetem futói számára, ahol megmutathatják tehetségüket, nem csak az itthoni megmérettetéseken, hanem a külföldi mezőnyben is" - fejezte ki örömét

Szabó József

, az SZTE Sportközpont vezetője. A csapat eredményes szereplését követően köszönetét fejezte ki

Dorka Péternek

, az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézete oktatójának és az Universitas Sport Clubnak, továbbá

Szabó Józsefnek

,

Trényiné Rákóczi Zsuzsanna

testnevelő tanárnak, valamint a Proko Travel utazási irodának, hogy segítettek eredményeik elérésében.

A csapat tagjai:

Kószó Barnabás ( JGYPK II. évf.), Szilágyi Péter (ETSZK I. évf.), Kapitány Zoltán (JGYPK I. évf.), Soós Tibor (TTIK Msc I. évf.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.