Közélet

A MOB a sport népszerűsítését várja a közszolgálati médiától

A MOB a sport népszerűsítését várja a közszolgálati médiától

2011. május 30., hétfő
A MOB a sport népszerűsítését várja a közszolgálati médiától

Többek között a sport napi rendszerességű népszerűsítésének beemelését javasolja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának új Közszolgálati Kódexébe.

Az NMHH azért vonta be a kódex megalkotásának folyamatába a MOB-ot, mert kiemelt figyelmet kíván biztosítani a sportnak a dokumentumban. A testület és a magyar sport vezető szervezetének közös célja, hogy "büszke, erős és egészséges Magyarország" építéséhez járuljon hozzá - áll az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben. Az olimpiai bizottság javaslatai szerint a sport napi népszerűsítése a versenysport mellett a szabadidő- és diáksport támogatását is jelenti, s a szervezet olyan műsorok készítését is szükségesnek tartja, mely a fogyatékkal élők sportjáról szól, de fontosnak gondolja oktató, nevelő műsorok megjelenítését is. A MOB szerint az is fontos, hogy a közszolgálati média igyekezzen megszerezni és a sportszerető emberek számára elérhetővé tenni a kiemelten fontos, magyar vonatkozású események - olimpia, világbajnokság, Európa-bajnokság, Bajnokok Ligája, komoly téttel bíró selejtezők - elérhetőségét, közvetítését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.