Gazdaság

A hazai cégek negyede szerint probléma a munkaerőhiány

A hazai cégek negyede szerint probléma a munkaerőhiány

2011. május 31., kedd
A hazai cégek negyede szerint probléma a munkaerőhiány

A hazai cégek közel negyede kifejezetten problémásnak tartja üres kulcspozíciói betöltését, ez a világátlag kétharmada - hangzott el a Manpower Magyarország Kft. éves piaci felmérésének keddi győri bemutató sajtótájékoztatóján.

A 39 állam mintegy negyvenezer munkaadójának bevonásával, Magyarországon második alkalommal, körülbelül hétszáz vezető megkérdezésével végzett felmérés eredményei azt mutatják, hogy a hazai cégek 23 százaléka szerint kifejezetten nehézséget okoz bizonyos, számukra fontos állások betöltése, míg a világátlag 34 százalék. A térség felmérésben részt vevő államai közül a megkérdezetteknek Romániában 53, Bulgáriában 42, Szlovéniában 29, Ausztriában 27, Csehországban 22, míg Lengyelországban alig 4 százaléka jelezte, hogy nehézségei vannak egyes munkahelyek betöltésével. A világ nagy gazdaságai közül az Japánban 80, Indiában 67, az USA-ban 52, Kínában 24 százalék volt ez a mutató.

Szekeres Katalin

, a társaság marketingügyekért felelős vezetője elmondta: továbbra is a szakmunkások iránt a legnagyobb a kereslet, a második helyre - a hazai tízes lista új tagjaként - a csoportvezetők kerültek. Őket az értékesítők, a karbantartók, a gépkezelők, a sofőrök, a szakácsok és - jelentősen lejjebb csúszva a listán - a mérnökök követik, majd két új belépő zárja a sort: a recepciósok és a technikusok.

Kiss Judit

, a társaság ügyvezetője elmondta: a válaszolók 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a jelentkezők híján vannak a szükséges tapasztalatnak, ezért a pályakezdőknek akár kompromisszumok vállalásával is érdemes megszerezniük fél- vagy egyéves munkatapasztalatot. Ugyanakkor - tette hozzá - míg globálisan minden ötödik cég hajlott arra, hogy kapun belülről, továbbképzéssel válassza ki az üres állások betöltőit, addig Magyarországon csak minden huszadik társaság. A posztok betöltésének nehézségéről beszámolók közül a legtöbben a szakmai készségek, a megfelelő értékrend, hozzáállás hiányát jelölte meg problémaként, majd a személyes, kommunikációs képességek, a formális képzettség és a személyes intelligencia hiánya következett. Százból hatan abban látták a gondot, hogy a jelentkező a kínáltnál magasabb bért kér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.