Bulvár

650 milliós áfacsalást lepleztek le a nyomozók Szegeden + VIDEÓ

650 milliós áfacsalást lepleztek le a nyomozók Szegeden + VIDEÓ

2011. május 4., szerda
650 milliós áfacsalást lepleztek le a nyomozók Szegeden + VIDEÓ

Negyven helyszínen egyszerre száz pénzügyi nyomozó lépett akcióba egy használt autókra specializálódott bűnszervezet leleplezésekor a múlt héten Szegeden; heten előzetes letartóztatásba, egy ember házi őrizetbe került - írta szerdán a Délmagyarország.

A gyanú szerint a banda használt autók eladása után 650 millió forint általános forgalmi adót titkolt el - olvasható a napilapban. Az elkövetők több cégen keresztül nagy értékű használt gépjárműveket hoztak be Magyarországra az Európai Unió különböző országaiból. A belföldi értékesítés után valótlan áfabevallásokat nyújtottak be, így 650 millió forinttal rövidítették meg a központi költségvetést. A házkutatások és kihallgatások során bizonyítékként szolgáló könyvelési iratokat, okiratokat, az érintett cégek, illetve elkövetők tulajdonában lévő gépjárműveket és készpénzt foglaltak le, a bankszámlákat zárolták. Az akcióban 360 millió forint értékű vagyont foglaltak le a pénzügyi nyomozók. A különösen nagy értékre elkövetett adócsalás miatt nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.