Sport

Vízilabda: győzni kellene Egerben a Betonnak

Vízilabda: győzni kellene Egerben a Betonnak

2011. április 22., péntek
Vízilabda: győzni kellene Egerben a Betonnak

Szombaton 18 órakor száll újra vízbe Egerben a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata az OB I rájátszás első szakaszának 3. fordulójában. Kásás Zoltán legénysége eddigi két rájátszástalálkozóján nem bírt ellenfeleivel - igaz, azok sem velük - mind a Vasas ellen itthon, mind a Honvéd ellen idegenben döntetlen eredmény született.

Parádésan kezdte a rájátszás mérkőzéseit a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata: a Vasas ellen vasárnap 4-0-ra vezetett az első negyed végén, a Honvéd ellen szerdán pedig már 5-0-ra is elhúztak Molnár Tamásék. Mindkét meccs sima győzelemnek indult, aztán küzdeni kellett a döntetlenért és örülni a pontmentésnek. A biztos előny tudatában mindkétszer megnyugodtak, az ellenfél elkezdett feljönni, ettől megzavarodott a csapat, s a Vasas ellen már egyenlíteni kellett (7-7), a Honvéddal szemben pedig védeni az ikszet (9-9). S ha van csapat aki ellen semmi nem jön össze a Szeged Betonnak, az az Eger. Sem az idei, sem a tavalyi idényben nem sikerült eddig diadalmaskodni a hevesiek felett, ezzel Gerendás György végső győzelemre is esélyes együttese az egyetlen ilyen csapat a bajnokságban. Szécsi Zoltánék a Szegedhez hasonlóan kiestek az Euroligából - ráadásul szégyenszemre pont nélkül - a bajnokságban azonban veretlenek, s csaknem százszázalékosak, az alapszakaszban kétszer kényszerültek pontosztozkodásra a Szolnok és a Honvéd otthonában, míg a rájátszás legutóbbi fordulójában a Betonhoz hasonlóan 7-7-et játszottak a Vasassal - szintén idegenben. Ezek után nem nehéz kiszámítani, hogy Biros Péterék rettegett, verhetetlen ellenfelek hazai medencében. Nem lesz tehát könnyű dolga a Szeged Betonnak, pedig legalább a pontszerzés szükséges lenne, a második hely megtartásához, hiszen a Vasas a Honvédot fogadja a másik párban, s egy egri győzelem mellé egy Vasas-diadal átrendezné a legjobb négy jelenlegi állását.

A férfi vízilabda OB I 1-4. helyért zajló rájátszásának jelenlegi állása:

H.CsapatJGyDVLőtt g.KapottGólkül.Pont
1ZF-Eger21101110172
2Szeged Beton20201616063
3TEVA-Vasas-UNIQA20201414063
4Groupama HONVÉD20111213-159

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.