Bulvár

Több mint két tucat határsértő egy nap alatt

Több mint két tucat határsértő egy nap alatt

2011. április 28., csütörtök
Több mint két tucat határsértő egy nap alatt

Alig egy nap leforgása alatt, szerdán hajnaltól csütörtök kora reggelig összesen 26 illegális migránst vontak intézkedés alá a szegedi határrendészek Ásotthalmon, Röszkén és Szegeden - tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

A sorozat szerdán hajnalban nem sokkal 4 óra előtt kezdődött. A járőrök egy 9 fős csoportra figyeltek fel az 55-ös főút mentén Ásotthalom külterületén a megyehatártól nem messze. A török, koszovói és szerb állampolgárságú személyek – köztük egy kisgyerek – jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, a zöldhatáron keresztül léptek hazánk területére, mintegy 12 km-re az elfogásuk helyétől. Hét óra után néhány perccel fogtak el a járőrök lakossági bejelentésre további két személyt, két török férfit, akikre a főúttól beljebb figyelt fel egy állampolgár. Alig egy órával később újabb 4 törököt vontak intézkedés alá a közelben a járőrök. 11 órakor a polgárőrök jelezték, hogy egy külföldi férfit tartanak vissza, ugyancsak a főút mentén. Kiderült, hogy a férfi Koszovóból érkezett, és illegálisan lépte át az országhatárt. Egy órával később, délben ugyancsak polgárőri észleléssel fogtak el egy török határsértőt, majd egy óra múlva a közelben még egy törököt fogtak a járőrök. Nem telt el fél óra, és újabb török férfit sikerült lakossági bejelentésnek köszönhetően, rövid terepkutatás után intézkedés alá vonni az 55-ös főút közelében. Néhány perccel délután 3 óra után ugyancsak lakossági bejelentésnek köszönhetően – a hőkamera segítségével – 2 afgán férfit fogtak el a járőrök Röszke külterületén az országhatár közelében. Kiderült, hogy mindketten beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állnak, néhány napja próbálkoztak ugyanis illegális határátlépéssel, sikertelenül. Ezen újabb próbálkozás eredménye viszont már büntetőeljárás lett. A sorozat ma kora reggel folytatódott: szolgálatból hazafelé tartó szegedi határrendész figyelt fel a Mars téren 4 gyanús személyre, akik az egyenruhás rendőrt meglátva megpróbáltak eltűnni a tömegben, ám a határrendész szolgálatba helyezve magát igazoltatta őket és értesítette munkatársait, mivel kiderült, a 4 koszovói állampolgár valóban nem rendelkezik jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító okmányokkal. Az esemény-hullám – egyenlőre – reggel 7.15-kor zárult. Lakossági bejelentésnek köszönhetően Röszke külterületén 1 afgán férfit sikerült elfogni, aki szintén illegálisan lépett az ország területére - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.