Bulvár

Tizenkilenc határsértőt fogtak el szegedi határrendészek

Tizenkilenc határsértőt fogtak el szegedi határrendészek

2011. április 12., kedd
Tizenkilenc határsértőt fogtak el szegedi határrendészek

Tizenkilenc határsértőt fogtak el a szegedi határrendészek huszonnégy óra alatt a magyar-szerb határ közelében, az illegális migránsok koszovói, török, iráni, illetve algériai állampolgárok - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

Az első csoportra Mórahalom külterületén figyeltek fel a járőrök hétfő hajnalban. A tizennégy fős társaság egyik tagja egy 32 éves szerbiai férfi volt, aki átkísérte a többieket a zöldhatáron, hogy azután gépjárművel szállítsák őket tovább - mondta

Tuczakov Szilvána

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A határsértők egyike - egy koszovói férfi - már nem először próbálkozott az illegális határátlépéssel, így ellene és az embercsempész ellen őrizetbe vételük mellett büntetőeljárás indult - közölte az őrnagy. Hétfő este egy stabil hőkamera segítségével Röszke külterületén két iráni férfit sikerült elfogni. Ruházatukba varrva egyiküknél egy hamis finn útlevelet, a másikuknál pedig egy ugyancsak hamis spanyol személyi igazolványt találtak, így velük szemben közokirat-hamisítás gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudatta a szóvivő. Kedd reggel egy szolgálatból hazafelé tartó határrendész figyelt fel az 55-ös főút mentén három gyanús személyre, akikről kiderült, hogy a zöldhatáron keresztül érkeztek Magyarországra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.