Közélet

Tápai Péter Szeged zsúfoltságáról + VIDEÓ

Tápai Péter Szeged zsúfoltságáról + VIDEÓ

2011. április 4., hétfő
Tápai Péter Szeged zsúfoltságáról + VIDEÓ

Az új esztendőt üzlettervvel és cégátvilágítással kellett kezdenie Tápai Péternek, az IKV Zrt. igazgatójának, aki 2010 decembere óta a cég vezetője. "Jó és felkészült gárdát sikerült összekovácsolnunk az eltelt néhány hónap alatt, készen állunk arra, hogy teljesen új szemlélettel tudjunk nekilendülni a feladatainknak" - mondta el a Telin TV Szegedi Panoráma című műsorának április 1-ji adásában az igazgató.

Tápai Péter

négy éven keresztül vett részt az IKV felügyelő bizottságának munkájában. "Sokszor hallottuk bírálatként, hogy mi lehet akkor számomra meglepetés a cégnél? Tudni kell, hogy egy vállalat életében egy ilyen bizottság testületként működik, egyénileg nem lehet vizsgálódni. Csak akkor lehet ellenőrzést végezni, ha azt a testület jóváhagyja, az öttagú testület egyedüli fideszes tagjaként kis esélyem volt arra, hogy bármit is elérjek. Az akkor elénk tárt információkból tudtunk meg mindent a cégről, most viszont vannak meglepetések, van, ami máshogy néz ki ebből a székből, mint akkor és onnan" - mondta el a Telin TV-nek az igazgató. A Tápai család 1522-ig tudja visszavezetni szegedi gyökereit, a felmenők közül a legtöbben építészek voltak. "Szeged nagyon büszke lehet a szerkezetére, amely megfelel az európai mércéknek is, és amit az árvíz utáni újjáépítésnek köszönhet. Vannak, akik zsúfoltnak mondják, szerintem csupán szervezés kérdése lenne, hogy Szeged élhető és használható város legyen" - vallja az igazgató. Példának említette, hogy európai gyakorlat a belső udvarok megnyitása, amelyek meghitt kuckók is lehetnek, ahol megpihenhetnek az emberek egy teára. "A zsúfoltságot azért látjuk, mert nem ürül, nem cserélődik a belvárosban az autómennyiség, hanem inkább huzamosabb ideig parkolnak egy helyen" - érvelt az IKV Zrt. igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.