Sport

Szombaton Szegeden EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

Szombaton Szegeden EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

2011. április 8., péntek
Szombaton Szegeden EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012

A 2012-es londoni Olimpiára szóló jegyeket nyerhetnek a résztvevők

Április 9-én, szombaton Szegedre érkezik a hazánkban 30 éves hagyománnyal rendelkező szabadidősport eseménysorozat, amely a futás, gyaloglás, kerékpározás, úszás és triatlon különféle távokon történő teljesítésére buzdít.

Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 rendezvénysorozat 2011. március 1. és 2012. augusztus 31. között kerül megrendezésre Budapesten és 18 magyarországi nagyvárosban, havonta legkevesebb 20-20 szabadidősport-rendezvénnyel. A próbázók - így a szegedi nevezők is - a 2012-es londoni olimpiára szóló belépőjegyeket nyerhetnek. Az iskolák közötti versenyben a legtöbb pontot elérők értékes sportszer-csomagokhoz juthatnak. Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 eddigi rendezvényein, 15 városban, ez idáig több mint 4600 ember állt rajthoz és teljesítette a gyalogló, futó és triatlon versenyszámokat különböző távokon. A közel másfél éves rendezvénysorozat alatt kiemelt figyelem övezi a fogyatékos sportolók részvételének biztosítását is, akiknek részvételi lehetősége a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége együttműködésével került kialakításra. A szombati szegedi kerékpártúra mellett, ezen a hétvégén az ország több nagyvárosában – így Budapesten, Kecskeméten és Szolnokon – is rajthoz állhatnak az amatőr sportolni vágyók, akik közül a legszerencsésebbek ott ülhetnek a 2012-es londoni olimpián. Aki úgy gondolja, hogy az első tavaszi napokat, az egészséges életmód jegyében a szabadban, sportolással töltené, 15, 40 és 84 km-es távokban nevezhet. Mindhárom táv jó minőségű, aszfaltozott úton teljesíthető. A nevezés pontos helyszíne: Maty-ér, Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ. A kerékpártúrára történő nevezésre 08.30 és 10.00 óra között van lehetőség. További aktuális információ a

www.otproba.hu

honlapon érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.