Közélet

Szerb-horvát-szlovén hármas találkozó

Szerb-horvát-szlovén hármas találkozó

2011. április 2., szombat
Szerb-horvát-szlovén hármas találkozó

Smederevóban (Szendrő) pénteken szerb-horvát-szlovén hármas tárgyalást tartottak, amelyben az országok legmagasabb rangú vezetői vettek részt. Szerb részről Boris Tadić államfő, horvát részről Jadranka Kosor kormányfő, szlovén részről pedig Borut Pahor kormányfő – olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.

A megbeszélések homlokterében a gazdasági kapcsolatok álltak. A tárgyalások végére sajtóértekezletet jelentettek be. Az eseményről mintegy 150 akkreditált újságíró tudósít. A találkozó legfőbb politikai üzenete, hogy a kapcsolatok a délszláv térség meghatározó országai között jók, ami egyébként az uniós csatlakozás feltétele is. A vitás kérdéseket biztosan ezúttal félresöpörték. Ez már a második hármas találkozó. Egy évvel ezelőtt ugyancsak ebben a „felállásban” vitatták meg az együttműködés fejlesztésének lehetőségeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.