/

Szegedi középiskolások internetes rádiója indult

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elindult csütörtökön a Suliradio.hu adása, a műsort 11-12. évfolyamos középiskolások, a nemzeti tehetségprogram keretében a Szegedi Tudományegyetemen létrehozott Sulirádió tehetségműhely diákjai készítik – tájékoztatta Krnács András oktató az MTI-t.

A fiatalok válogatáson kerültek be a programba, és februártól tanulják a rádiós műsorkészítést a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon. A tanárok a kar oktatói és a szakmában dolgozó vendégelőadók. Az órákon szó esik a korszerű elektronikus újságírásról, s a diákok megismerkedhetnek azokkal a technikai eszközökkel is, melyekkel interneten publikálható műsorok készíthetők. Munkájukat mentorok segítik, akik a kar médiatechnológus asszisztens szakos hallgatói.
A csütörtök délutáni első műsort a következő napokban számos követi még. A szerkesztett adásokat többször ismételik, illetve az archívumban később is elérhetők.
A világhálós generáció szokásaihoz alkalmazkodva a hallgatók megjegyzéseket fűzhetnek a műsorokhoz, és kedvenceiket a közösségi oldalakon is megoszthatják ismerőseikkel.

Előző sztori

Szegedi trolibuszbotrány – az NFÜ feljelentést tett

Default thumbnail
Következő sztori

Egy hónap alatt ezer igazoltatás a dóci tanyavilágban

Legutóbbi hasonló cikkek

Pontosítás

Pontosítjuk az "Újra bilincsben Szabó Bálint!’’ című cikkünket.…