Bulvár

Séta a szegedi Egyetemi Könyvtár tetején + PANORÁMA

Séta a szegedi Egyetemi Könyvtár tetején + PANORÁMA

2011. április 22., péntek
Séta a szegedi Egyetemi Könyvtár tetején + PANORÁMA

Gyenge idegzetű olvasóink kapaszkodjanak!

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban megrendezett Föld Napja alkalmából portálunknak is lehetősége volt az épület tetejéről megszemlélni azt a látványt, mely nem mindennap tárulhat elénk.

Szűcs István

, a TIK üzemeltetési referense kalauzolásával vágtunk neki az ötemeletnyi magasságnak, melynek végállomása az épület teteje volt, ahová a gépházon és két vaslétrán keresztül jutottunk fel a mintegy 20 főnyi bátor érdeklődővel együtt. A tetőn 2008 óta működik egy 50 négyzetméteres napkollektor-mező. A szerkezet napfényes időben szinte teljesen fedezi a naponta több ezer vendéget fogadó épület teljes melegvíz-igényét. A közel 20 millió forintos beruházással a 25 ezer négyzetméteres épületben a tavaszi időszaktól szinte késő őszig nem használnak föl egyetlen köbméter földgázt sem.

Séta a tetőn

Már a csapat elé táruló nem mindennapi látvány is megérte azt a jónéhány lépcsőfokot, melyet a tetőig kellett leküzdeni. A kellemesen simogató áprilisi napfényben a bátrabbak felmerészkedtek az átrium tetején lévő üvegtetőre, hogy a lábuk alatti ötemeletes mélységbe pillantsanak. Panorámaképeink és extrafelbontású képeink segítségével most olvasóink is részesülhetnek ebben a nem mindennapi látványban. A gyengébb idegzetűeket kérjük, hogy kapaszkodjanak!

Tekintse meg a TIK tetejéről elénk táruló látványt!

A város panorámája

gigafelbontású képeinken ITT

látható.


SZTE TIK - üvegtető - Átrium

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.