Bulvár

Rendőrségi kék hírek Szegedről

Rendőrségi kék hírek Szegedről

2011. április 11., hétfő
Rendőrségi kék hírek Szegedről

Drogfogyasztókat fogtak a belvárosi polgárőrök és a röszkei rendőrök - utóbbi esetben a garázdaság is felmerült -, míg szegedi kollégáik rablót fogtak és betörőt is tettenértek, aki taxival kívánta elszállítani zsákmányát. Kék hírcsokor Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő tájékoztatása alapján.

A Belvárosi Polgárőr Egyesület munkatársának jelzésére intézkedtek a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei hat 18 és 21 év közötti szegedi lakossal szemben vasárnapra virradó éjszaka a Korányi fasoron. A ruházatátvizsgálás során füves cigi is előkerült, ezért az egyenruhások előállították a fiatalokat. Az elvégzett gyorsteszt során kiderült, hogy egy kivételével mindannyian fogyasztottak kábítószert. Vallomásukban azt mondták a rendőröknek, hogy a Balatonra készültek volna, de lerobbant az autójuk, ezért Szegeden buliztak inkább. Lakossági bejelentés értek alapján értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság Röszkei Rendőrőrs munkatársai egy 22 éves szegedi fiatalembert, aki vasárnap este egy helyi kocsmából kijövet sörös üveget és korsót dobált az útra. Az intézkedéskor a férfinál egy pipát is találtak, ezért felmerült, hogy az alkohol mellett kábítószert is fogyasztott. Az elvégzett immunkémiai gyorsteszt a gyanút igazolta is. Ellene garázdaság és visszaélés kábítószerrel vétsége miatt indult büntetőeljárás. A kocsmában egyébként azt ünnepelte, hogy barátja hazatért Hollandiából. Őrizetbe vett a Szegedi Rendőrkapitányság egy 20 éves csanyteleki férfit, aki a megalapozott gyanú szerint április 8-án a Zápor tónál tettleg bántalmazott egy helyi fiatalembert, majd elvette tőle a mobiltelefonját. A rendőrség rablás bűntette miatt kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását is. Lopás miatt volt érvényben elfogatóparancs az ellen a 46 éves hajléktalan férfi ellen, akit a Hunyadi Mátyás téren lévő játszótéren vontak intézkedés alá a rendőrök. A terheltet az egyenruhások őrizetbe vették, ma bíró elé áll. Lakossági bejelentés alapján értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy 30 éves férfit mára virradó éjszaka, aki a Honvéd tér egyik lakásába tört be. Amikor a rendőrök megérkeztek, azt tapasztalták, hogy az ajtó melletti ablak be van törve, ezért bementek a lakásba. Ott egy férfit találtak, aki éppen a konyhában pakolt. Amikor az egyenruhások kérdőre vonták, azt mondta, hogy a nagybátyját keresi. Az intézkedés során kiderült, hogy a tetten ért férfit a ház előtt egy taxis várta, akinek azt mondta az elkövető, hogy várja meg, amíg ismerősének megadja a tartozását. A férfi közben némi vasat bepakolt az autó csomagtartójába, de a sofőr azt már nem engedte, hogy egy tűzhelyet is betegyen. A járőrök a szegedi férfit előállították, ellene lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatása során egyébként sérelmezte a rendőri intézkedést, mert mint mondta, az egyenruhások még egy pohár vízzel sem kínálták meg, amikor a konyhában tetten érték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.