Szórakozás

Országszerte és a határon túl is gálaestekkel köszöntik az új alaptörvényt

Országszerte és a határon túl is gálaestekkel köszöntik az új alaptörvényt

2011. április 21., csütörtök
Országszerte és a határon túl is gálaestekkel köszöntik az új alaptörvényt

Budapesten, valamint nyolc vidéki helyszínen, illetve Kolozsváron is egy időben, április 25-én hétfőn, 19 órakor kezdődő gálaestekkel köszöntik Magyarország új alaptörvényét.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkárságának MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében hangsúlyozzák: a fővárosi Művészetek Palotájában a Himnusszal és

Schmitt Pál

köztársasági elnök köszöntőjével kezdődik ünnepi hangverseny, az államfő - közszolgálati médiumok által közvetített - beszédét valamennyi helyszínen élőben követhetik a meghívottak. A gálaestek első részében mind a tíz helyszínen

Kodály Zoltán

Psalmus Hungaricusával kezdik műsorukat a zenekarok és énekkarok, míg az estek második része helyszínenként eltérő lesz. A Művészetek Palotájából a Magyar Televízió, a Kolozsvári Magyar Operaházból pedig a Duna TV közvetíti élőben a gálákat, a szünetben pedig bemutatják a Pécsett, Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen, Győrben, valamint Békéscsabán és Kecskeméten zajló eseményeket is. Az államtitkárság tájékoztatása szerint az általuk szervezett események közül a fővárosi gálaest költsége a legmagasabb, 24 millió forint, míg a többi kilenc helyszínre tervezett ünnepi hangversenyre átlagosan 7 millió forintot költenek, amit a központi költségvetés forrásaiból fedeznek.

A szegedi gálaestről ITT olvashatnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.