Közélet

Orbán: az ország újjászületését ünnepeljük

Orbán: az ország újjászületését ünnepeljük

2011. április 23., szombat
Orbán: az ország újjászületését ünnepeljük

Az idei húsvét a magyaroknak különösen fontos. Jézus Krisztus feltámadásán és a természet tavaszi megújulásán túl ebben az évben Magyarország újjászületését is ünnepeljük - írja Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet szombati számában megjelent írásában.

A miniszterelnök szerint más-más célból, de mindenki alkotmányozni akart, vagy szeretett volna az elmúlt húsz évben, a magyarok azonban 2006-ban ébredtek rá Magyarország védtelenségére és arra, hogy ennek alapvető oka az erőtlen, átmeneti alkotmány.

Orbán Viktor

szerint az elmúlt húsz év bebizonyította, hogy csak az válhat erőssé, akinek van önbecsülése. Arra a kérdésre tehát, hogy mi születhet újjá az alaptörvény által, a válasz az, hogy a magyarok nemzeti önbecsülése - írja a miniszterelnök. Hozzáteszi: ez felszabadítja a vállalkozó kedvet, a munkakedvet, a szellemi energiákat, bátorságot ad a családalapításhoz, a gyermekvállaláshoz. Nem a politika és nem a hivatalok erejét növeli, hanem a magyar emberekét. Hangsúlyozza: mostantól alkotmányos védelem alatt állnak az ország legfőbb gazdasági érdekei, a közbiztonság és a családok életfeltételei. (Forrás:

mno.hu

,

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.