Közélet

Nem emelkedik a földgáz ára április 1-jétől

Nem emelkedik a földgáz ára április 1-jétől

2011. április 1., péntek
Nem emelkedik a földgáz ára április 1-jétől

Nem emelkedik a földgáz ára 2011. április 1-jétől az egyetemes szolgáltatási körben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

Az egyetemes szolgáltatási kör jellemzően lakossági és kisfogyasztókat, társasházakat és távhőtermelőket érinti. A szaktárca közleményében hangsúlyozza, hogy az egyetemes szolgáltatásban földgázt vételezők számára a kormány szociális biztonságot erősítő céljainak megfelelően és a Széll Kálmán-tervben megfogalmazottakkal összhangban 2011. április 1-jétől nem emelkednek a végfelhasználói fogyasztói árak. A kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy a lakosság és a kisvállalkozások mindennapos kiadásainak jelentős részét az energiaszámlák teszik ki, ezért a magyar családok érdekében 2010 nyarán az árszabályozás felülvizsgálatáról döntött, és annak lezárultáig ármoratóriumot hirdetett - írja közleményében az NFM. A szolgáltatói egyeztetéseket követően az új, méltányos, sávos gázárképzési rendszer 2011. január 1-jétől lépett hatályba. Az érintett fogyasztóknak 2011 második negyedévében is a január 1-jétől érvényes gázdíjakat kell fizetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.