Közélet

Navracsics: Katyn a kommunizmus barbarizmusát jeleníti meg

Navracsics: Katyn a kommunizmus barbarizmusát jeleníti meg

2011. április 16., szombat
Navracsics: Katyn a kommunizmus barbarizmusát jeleníti meg

Katyn esszenciálisan jelenítette és jeleníti meg a kommunizmus minden barbarizmusát, embertelenségét és tisztességtelenségét - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szombaton Veszprémben a Katyn: tömeggyilkosság, politika, erkölcs című kiállítás megnyitóján, a megyei Laczkó Dezső Múzeumban. Az a gyilkosságsorozat, amelyet az oroszországi Szmolenszk városához közeli katyni erdőben a szovjet NKVD emberei 1940 tavaszán elkövettek, "nem csupán a lengyel tisztek, a lengyel hadsereg vezetése ellen követték el, hanem a közép-európai civilizáció ellen is" - fogalmazott Navracsics Tibor.

A miniszterelnök-helyettes szerint Katyn nemcsak a lengyel hadsereg és a lengyel családok tragédiája, hanem minden olyan közép-európai nemzeté is, amely az azt követő évtizedekben a kommunizmus alatt szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.