Gazdaság

Mezei Richárddal néz a jövőbe a megújult Pick Szeged

Mezei Richárddal néz a jövőbe a megújult Pick Szeged

2011. április 8., péntek
Mezei Richárddal néz a jövőbe a megújult Pick Szeged

Új menedzsmentjét mutatta be a Pick Szeged Kézilabda Zrt. péntek délelőtt, a szabadkai úti Pick-torony tanácstermében. A kézilabdacsapatot üzemeltető Pick Kézilabda Zrt. az eddig névadó szponzorként szereplő Pick Szeged Zrt. 95%-os többségi tulajdonába került, élére Mezei Richárdot, a csapat egykori válogatott beállósát nevezték ki.

A vezérigazgatóvá kinevezett

Mezei Richárd

mellett a sajtótájékoztatón részt vett még

Szűcs Ernő

, az igazgatóság elnöke, illetve annak további tagjai

Fülöp Attila

, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgató-helyettese és

Fasimon Sándor

a MOL Nyrt. ügyvezető igazgatója. A sajtótájékoztatón megjelent Ujhelyi István, a kézilabdacsapat társadalmi elnöke, országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke,

Skaliczki László

vezetőedző és

Katzirz Dávid

válogatott irányító, csapatkapitány. Szűcs Ernő, az igazgatóság elnöke elmondta: az egyébként is sportszerető ember hírében álló

Csányi Sándor

vezette Bonafarm-csoport - színre lépésével és 95%-os többségi tulajdonossá válásával - nehéz időszakban sietett a csapat segítségére. Elsődleges feladat lesz a csapat anyagi helyzetének stabilitása, de emellett több közép- és hosszútávú tervezés is folyamatban van, kiemelten kívánnak foglalkozni az utánpótlással.

Bizalom, utánpótlás, stabilitás

"Szavak helyett a munka minősít" - szögezte le határozottan Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. februárban kinevezett vezérigazgatója, a csapat egykori válogatott beállósa. Mezei ismertette a klub négy célkitűzését. Először is vissza kell szereznie a csapat és a játékosok bizalmát a zrt.-nek. "E tekintetben jó úton járunk, a fizetések a szezon végéig rendezve vannak, így a professzionális körülmények biztosítása megoldott. Stabilitásra törekszünk, a járandóságok mellett komoly gondot fordítunk a rehabilitációra és az orvosi műszeres vizsgálatokra is játékosaink egészségének megőrzése érdekében" - tette hozzá az egykori válogatott játékos. A kifizetéseket a következő szezontól EKHO-s rendszerben bonyolítják, hogy a gazdasági háttér átláthatóbbá váljon. A csapat 70%-ának élő szerződése van, 30%-nak lejár, közülük a kulcsemberekkel, valamint Skaliczki Lászlóval előrehaladott tárgyalások zajlanak.

Fontos a szurkolók és a támogatók kiszolgálása, hiszen az elmúlt évekbeli recesszió erősen beszűkítette a csapat lehetőségeit, szponzoraik száma a felére esett vissza, és a szurkolók közül is sokan pártoltak el a csapattól. Átlátható gazdálkodás a szponzorokért, jó eredmények a szurkolókért - így foglalható össze e célkitűzés. Mezei úgy véli, a csapat idei teljesítménye erőn felüli akárcsak a Bajnokok Ligája, vagy éppen a bajnoki szereplésre gondoljunk. A harmadik célként az utánpótlás-nevelésre tért rá az új vezérigazgató. Akadémiai rendszert dogoznak ki, hogy 2-3 éven belül a Tisza Volán SC megteremtette hagyományokat folytatandó, a jelenlegihez méltó, magas színvonalú utánpótlásbázis működhessen. Itt is fontos a rehabilitáció, a műszeres orvosi mérések a fiatalok egészségének felügyelésében. Komoly hangsúlyt fognak fektetni a határon túli magyar fiatalok utánpótlásba való beillesztésébe is. Negyedik célként az anyagi stabilitás megteremtését emelte ki Mezei Richárd: a Bonafarm-csoport mellett további kisebb és nagyobb szponzorokkal is tárgyalni kívánnak. Mindezek szolgálják azt a hosszútávú célt, hogy a Pick Szeged kézilabdacsapata fel tudjon zárkózni a jelenleg legerősebb hazai klubhoz, a Veszprémhez, és megelőzze azt. Ha ez sikerül, akkor egy nemzetközileg is elismert alakulat születik - zárta gondolatait az új vezérigazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.