Egyház

Megnyitották II. János Pál pápa sírját

Megnyitották II. János Pál pápa sírját

2011. április 29., péntek
Megnyitották II. János Pál pápa sírját

Megnyitották pénteken II. János Pál pápa sírját, és koporsóját a Szent Péter-bazilika kriptájába, Szent Péter sírja elé vitték. A szertartást a bazilika főpapja, Angelo Comastri bíboros vezette, de jelen volt Tarcisio Bertone bíboros, a Vatikán államtitkára is. Vasárnap, a néhai katolikus egyházfő boldoggá avatásának napján, a koporsót korán reggel a pápai oltár (főoltár) elé helyezik át, ahol a hívek leróhatják tiszteletüket. A ceremónia után a koporsót a bazilika második oldalhajójában található Szent Sebestyén-kápolnába viszik, amelynek restaurálását nemrég fejezték be - közölte Rómában Federico Lombardi vatikáni szóvivő.

Lombardi

elmondása szerint a lengyel származású egyházfő sírját fedő márványlapot Krakkóba szállítják, és egy II. János Pál tiszteletére épített új templomban fogják majd kiállítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.