Bulvár

Marihuánával az oldalán érkezett Röszkére

Marihuánával az oldalán érkezett Röszkére

2011. április 24., vasárnap
Marihuánával az oldalán érkezett Röszkére

A röszkei Határkirendeltségen jelentkezett belépésre egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfi az általa vezetett, saját tulajdonát képező magyar honosságú személygépjárművel. Feltett kérdésre az utas elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a férfi ideges viselkedése miatt tételes vámvizsgálat megtartása mellett döntöttek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatósága.

A jármű szigorított ellenőrzése során a pénzügyőrök felfigyeltek az utas szokatlan, furcsa mozgására, ezért megkérték, hogy húzza fel a mellényét. Ekkor már egyértelműen látszott, hogy a mellény alatt viselt póló valamilyen csomagot takar a férfi oldalán. A további vizsgálattal beigazolódott a gyanú, hiszen egy, az utas oldalára rögzített, nejlonba betekert hosszúkás csomagból előkerült 110 gramm marihuána. A pénzügyőrök a több százezer forint értékű kábítószert lefoglalták, a férfi ellen, őrizetbevétele mellett visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság folytat eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.