Közélet

Május 6-án folytatják tüntetésüket a rendvédelmi dolgozók

Május 6-án folytatják tüntetésüket a rendvédelmi dolgozók

2011. április 19., kedd
Május 6-án folytatják tüntetésüket a rendvédelmi dolgozók

Május 6-án folytatják tüntetésüket a rendvédelmi dolgozók - jelentette be a Parlament előtt demonstrálóknak Kónya Péter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülését követően. A fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteit tömörítő demonstrációs bizottság elnöke hangsúlyozta: "május 6-án találkozunk, többen, mint szombaton és elszántabban". Hozzátette, hogy "most már nemcsak a tűzcsapoknak kell reszketniük", utalva a szombati tüntetésre, amikor tűzoltók tűzcsapokat nyitottak meg a belvárosban.

Árok Kornél

, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta: "olyan tisztességes bért kérünk, amiből meg lehet élni". Szerinte a május 6-i demonstráción minél többen kell lenniük, hogy szerzett jogaikat ne tudják elvenni.

Sima Judit

, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára "bosszúállónak" nevezte az Orbán-kormányt, amiért a rendvédelmi dolgozók szerzett jogait "folyamatosan elveszi".

Fabók Ferenc

, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége elnöke arról beszélt, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője három csapást ígért, amelyből az elsőt a rendvédelmi dolgozókra mérték.

Pongó Géza

, a Független Rendőr Szakszervezet Főtitkára szerint "minden jogi eszközt bevetve" kell megvédeni a rendvédelmi dolgozók szerzett jogait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.