Közélet

Lövedékálló mellény, rendőrkutya-bemutató és bilincselés + VIDEÓ, FOTÓK

Lövedékálló mellény, rendőrkutya-bemutató és bilincselés + VIDEÓ, FOTÓK

2011. április 29., péntek
Lövedékálló mellény, rendőrkutya-bemutató és bilincselés + VIDEÓ, FOTÓK

Rendőrnap a megyei kapitányság épületében

Sárkányölő Szent György a rendőrség védőszentjének napján, április 24-én tartja az állomány, így a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság is az ünnepnapját. Mivel e jeles alkalom idén húsvétra esett, egy héttel később fogadták tárt kapukkal az érdeklődőket megyénk rendvédelmi szervének központi épületében. Zömében óvodai, iskolai csoportok érkeztek a Párizsi körúti épületbe, ahol meg lehetett tekinteni a technikai eszközöket, a rabosítás folyamatát, a robbanó- és kábítószer kereső kutyák bemutatóját. A jelenlévők megnézhették az előállító helységet és a schengeni normáknak megfelelően felszerelt térfigyelő autót is.

Riport bilincsben

Sok érdekességet is megtudhattak azok, akik a nyílt nap keretében ellátogattak a kapitányság épületébe. Többek között azt is, hogy igen helytelenül használjuk a golyóálló mellény kifejezést, ez ugyanis nem létezik. Egy csinos rendőrhölgyön tekinthettük meg a lövedékálló mellényt, egy motoros rendőr pedig felvilágosított minket arról is, hogy amit az utcai akcióknál láthatunk akár hivatalos, akár más felvételeken, ott a rendőrök nem motozást végeznek a megbilincselt személyeken, hanem ruházat átvizsgálást. Előbbinél ugyanis a testüregeket is át kell vizsgálni. És ki gondolta volna, hogy egy bilincselés után is tételes jelentést kell írni annak módjáról, folyamatáról stb. Aki merte, kipróbálhatta, hogy mit bír a tömegoszlatáshoz használatos védőfelszerelés, és a hozzá tartozó pajzs. Na persze nem úgy, hogy magára öltötte, hanem egy hosszú gumibottal odasózhatott a „páncélba” öltözött rendőr pajzsára. Külön üde színfoltja volt a bemutatónak MTV-s kolléganőnk, Maja Lilla riportja Szenti Szabolccsal, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjével, amit megbilincselve készített…

Rendőrségi kerékpáros kupa

A rendőrségi nyíltnap délután egy kerékpáros versennyel folytatódott. Szenti Szabolcstól megtudtuk, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság 2002 óta minden évben megrendezi a felmenő rendszerű Kerékpáros Iskola Kupa városi döntőjét, felső tagozatos gyermekek részére. A verseny első két helyezett fiú és lány győztese képviseli a kapitányságot a kupa megyei döntőjén, ahonnan szintén az első két helyezett fiú-lány utazhat a 3 napos országos megmérettetésre. „Versenyünknek szerencsére nem csak a hagyománya maradt meg, hanem egyre sikeresebb is, idén kétszer annyian neveztek, mint 2009-ben és azt megelőzően. Idén – 2011-ben – a Szegedi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő általános iskolák közül összesen 12 iskola 53 tanulója – 19 lány és 34 fiú – nevezett a versenyre” – mondta el a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.