Közélet

Lázár János megfizeti a különadót

Lázár János megfizeti a különadót

2011. április 13., szerda
Lázár János megfizeti a különadót

Hódmezővásárhely Önkormányzata 2005. január elsejét követően, a 2006. és a 2010. években, összesen 4.149.814 forint összegben állapított meg Lázár János polgármester részére, az önkormányzati ciklusok lezárultával, munkaviszonya megszűnésével, a ki nem vett szabadság megváltása címén pénzbeli juttatást. Mindkét alkalommal a megállapított pénzösszeget, a polgármester kérésére, a számfejtést követően a Polgármesteri Hivatal közvetlenül egy, a hódmezővásárhelyi fiatalok tanulmányait segítő alapítványnak utalta át - tájékoztatott a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal.

Lázár János

a juttatás 2 millió forint feletti részét érintő, 98 százalékos különadó-fizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz. A korábbi évekre vonatkozó 865.570 forint adót már megfizette, míg a 2010. évet érintő 1.241.248 forint összegű kötelezettségének a vonatkozó határidő betartásával tesz eleget. Hódmezővásárhely polgármesterének az elmúlt öt évben, szabadságmegváltás címen megállapított juttatására vonatkozó különadó mértéke összesen 2.106.818 forint, amelyet Lázár János a törvény előírásai szerint a központi költségvetésbe befizet - eddig a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.