Sport

Labdarúgás: szatymazi pontmentés az Algyő ellen + FOTÓK

Labdarúgás: szatymazi pontmentés az Algyő ellen + FOTÓK

2011. április 17., vasárnap
Labdarúgás: szatymazi pontmentés az Algyő ellen + FOTÓK

Két ellentétes félidőt követően döntetlenre végződött a megyei II. osztály felsőházának rangadója, az első helyezett Szatymaz és a második Algyő csatája. A vendégek lehetnek csalódottabbak, hiszen kétgólos előnyt adtak el.

Labdarúgó megyei II. osztály, felsőház, 2. forduló:

Szatymaz SE - Algyő SK 2-2 (0-2). Szatymaz, 100 néző, vezette: Bartucz Ferenc.
Szatymaz: Tóth Z. - Maróti (Lippai), Kormos, Gyuris, Marsal (Nagy D.), Nikolényi, Takács Cs., Szél, Szabó Á., Gémes P., Illyés (Molnár). Játékos-edző: Gémes Péter.
Algyő: Udvari - Szabados, Gábor, Szigeti, Farkas, Békési, Molnár (Takács), Fejes, Bogdán, Balogh, Hadár (Zsurka). Edző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Illyés G. (11-esből 70'), Szél R. (81'), illetve Szabados Cs. (6'), Bogdán P. (37')

Gémes Péter, a Szatymaz játékos-edzője: "Két remekül felkészített csapat élvezetes, nagyszerű csatát vívott. Némi szerencsével sikerült itthon tartanunk egy pontot az igen kiváló Algyő ellen."

Takács Zoltán, az Algyő mestere: "Az első félidőben kiválóan játszott csapatom, megérdemelten jutottunk vezetéshez. A második játékrészben visszafogottabban teljesítettünk, de ahhoz, hogy ez a meccs döntetlen legyen, a legnagyobb közük a játékvezetőknek volt. Sajnálom gyenge teljesítményüket."

90. perc: Bartucz Ferenc nem hosszabbított, véget vetet a csatának. Két ellentétes félidőt követően tehát pontosztozkodás a szuperrangadón, aminek alighanem a Szatymaz örül jobban, hiszen gyakorlatilag vesztes helyzetből állt föl a listavezető egy az algyőiek által vitatott büntető, illetve egy olyan második gól révén, ahol az asszisztens döntött úgy, hogy a labda áthaladt a gólvonalon. A vendégek igencsak bosszúsak lehetnek, hiszen óriási lehetőséget szalasztottak el: nem sikerült pontszámban beérniük az éllovast!
87. perc: Hatalmas rohamokat indítottak az algyőiek az egyenlítést követően - lehet, hogy engednek kicsúszni két pontot a kezükből? A hazaiak most kicsit megnyugodtak, kontrákra aspirálnak, nekik az első félidő történéseinek tükrében jobbnak tűnik az iksz...
81. perc: GÓÓÓL! Parázs jelenetek, két kapufa, illetve egy szatymazi gól. Az egyik "fát" Balogh Ádám jegyezte algyői részről, hatalmas lövés volt, ebben a pillanatban pedig egy kavarodás után egy hazai fejes csattant a lécen. A labda a gólvonalra pattant, Udvari rávetődött, az asszisztens azonban azt jelezte, teljes terjedelmével áthaladt a vonalon, így a bíró gólt ítélt; 2-2! A vendégek reklamálnak, balhés lehet a vége... A találatot egyébként Szél Róbert jegyzi!
77. perc: A középpályáról ívelődött befelé egy algyői szabadrúgás, Hadár Attila remekül fejelt, Tóth Zoltán ujjheggyel tolta ki a léc alól a labdát. Gyönyörű jelenet volt, dicséret illeti mindkét sportembert!
74. perc: Nagy erőkkel támad az egyenlítésért a hazai csapat. Szabó Ádám lövése nem sokkal ment a rövid sarok mellé, kis híján becsusszant a labda. Igen izgalmas utolsó negyedóra várható.
70. perc: GÓÓÓL! Tizenegyeshez jutott, s szépített is a Szatymaz, izgalmas lesz hát a vége! Történt, hogy a játékvezető egy lökést látott a tizenhatos vonalánál, s a büntetőpontra mutatott. A vendégek vitatták az ítéletet, mely elsőre kicsit szigorúnak tűnt. Illyés Gábor nem foglalkozott az algyőiekkel, a jó irányba vetődő Udvari mellett a bal sarokba lőtt; 1-2!
64. perc: Szél Róbert lépett ki ajtó-ablak helyzetben, 10 méterről lőtt, Udvari Tamás hatalmas bravúrral védett, bedobta magát a labda útjába. Az egykori SZVSE-kapus ma is bizonyítja kitűnő képességeit. Közben egy szöglet, Gémes csúsztat kapura, de mellé száll a laszti. Mindenesetre egyértelmű, hogy a Szatymaz nem adta föl a csatát.
63. perc: A középpályára korlátozódott a csata az utóbbi percekben, mindkét fél ott vonultat fel nagy erőket.
56. perc: Négy hazai szöglet mutatja, hogy megváltozott a játék képe. Két sarokrúgás után igen komoly veszélybe került az algyői kapu, de Udvarinak még nem kellett maga mögé nyúlnia. Takács Csaba jobbról közvetlenül kapura lőtte a szögletet, a vonalról piszkálták ki a labdát a védők, majd nem sokkal később egy bal oldali kornert követően Illyés 10 méterről droppból kísérletezett, nem sokat tévedett, de fölé szállt a játékszer.
50. perc: A szünetben Lippai Dániel és Nagy Dániel lépett pályára Maróti és Marsal helyett hazai oldalon. A második játékrészt az átszervezésen átesett Szatymaz aktívabb, de csak egy olyan lövésre futotta erejéből, mely csúnyán elkerülte a kaput.
46. perc: A kétgólos előnyben lévő Algyő kezdte a második játékrészt körülbelül öt perc pihenőt követően. Most az a legnagyobb kérdés, meg tud-e újulni, elő tud-e állni valami meglepetéssel a Szatymaz, mert az első gól óta a vendégek érezhetően fölényben futballoznak, uralják a meccset.

Szünet.

45. perc: Hadár Attila passza után Farkas Szilveszter lőhetett jó helyzetből, Tóth kapus meg sem tudott mozdulni, de hatalmas szerencséjére a labda centikkel elzúgott a hosszú sarok mellett... Többen már gólt kiáltottak, de vissza kellett csüccsenniük. Kitört a szünet.
41. perc: Támadásban maradtak a hatalmas kedvvel játszó vendégek. Védelmi hibákat kihasználva Bogdán és Hadár előtt is adódott helyzet, de a támadók addig körülményeskedtek, míg menteni tudtak a szatymaziak. Persze Takács Zoltán vezetőedző most aligha túl mérges az övéire, hiszen megnyugtatónak tűnik az előny így a szünet előtt pár perccel.
37. perc: GÓÓÓL! No, itt van, amiről beszéltünk, nagy bajban a Szatymaz! Egy hazai szöglet után Udvari Tamás a saját kapujától az ellenfél tizenhatosáig rúgta előre a labdát, Bogdán Péter lefutotta és elnyomta nála alacsonyabb védőjét, s a tehetetlen hálóőr mellett 12 méterről a kapu jobb oldalába bombázott; 0-2!
33. perc: Másodszor is lesről találtak a hálóba az algyőiek, de ezúttal annyira egyértelmű volt a szituáció, hogy nem reklamáltak. A listavezetőnek azonban vigyáznia kell, hiszen a tűzzel játszik: kétgólos hátrányból bizony a mai napon nem lenne egyszerű feladat megfogni Takács Zoltán alakulatát. Persze hol vagyunk még ettől, egyelőre "csak" 0-1 az állás...
29. perc: Szél Róbert lábában volt az egyenlítés, de egyelőre ott is maradt. A szatymazi futballista mintegy 6 méterről, kissé jobbra kisodródva lőtt, fél méterrel fölé. Érkezett az ellencsapás is, kisebb kavarodást követően sikerült a mezőnybe tisztázniuk a hazai védőknek. Jó az iram, élvezetes a találkozó, a kisméretű szatymazi pályán eseménydús játékkal telnek a percek.
23. perc: Hirtelen felparázslottak az indulatok! Történt, hogy jobbról, az oldalvonaltól szabadrúgást végezhetett el az Algyő. A beívelődő labda egy védőről a kapu felé pattant, Bogdán Péter elé, aki nagy erővel a hálóba lőtt. A bíró előbb megadta a gólt, majd az asszisztens intézésére les miatt érvénytelenítette. Ezt hevesen vitatták a vendégek, s igencsak ideges lett a hangulat a pályán. Egyébként óriási a küzdelem, a kapuk előtt azonban kevesebb veszély adódik.
17. perc: Szabó Ádám fejelt össze egy algyői játékossal, erősen vérzett, de vissza tudott térni. Sokáig állt a játék, de végül folytatódhatott a küzdelem, cserére nem volt szükség.
12. perc: Illyés Gábor 23 méterről próbálkozott, nem sokkal ment fölé a löket. Éledezik a Szatymaz is!
10. perc: A gól megfogta a hazaiakat, Bogdán Péter révén veszélyes akciókat vezetett az Algyő, az utolsó pillanatokban azonban vagy egy hiba, vagy egy önfeláldozó védő meghiúsította a lehetőségeket. Aztán kiszabadultak a szorításból a vendéglátók, Gémes léphetett volna ki, de Gábor Zoltán elválasztotta a labdától.
6. perc: GÓÓÓL! Algyői akció futott a bal szélen, Szabados Csaba az alapvonaltól 8-10 méterre járt, amikor beadásra vagy lövésre szánta el magát. Bárhogy is akarta, kísérlete a lehető legjobb eredménnyel zárult, hiszen a rövidet fogó kapus fölött magas ívben a hosszúba vágódott a laszti; 0-1!
5. perc: Akár már két gól is eshetett volna, de még érintetlenek hálók. Előbb Gémes Péter a kapust is kicselezte, de az ötösön belül egy ütemet még kivárt, mielőtt az üres kapu felé gurított, így a labdát a gólvonalról ki tudták vágni a védők. A túloldalon a rutinos Hadár Attila lépett ki, kimozdult elé Tóth Zoltán, s meg is zavarta a csatárt, aki 13 méterről a bal kapufa mellé gurított.
1. perc: A hazaiak kezdték a játékot. Kicsit a nemzetközi porondon érezzük magunkat, ha a pályára pillantunk. Mint az Aston Villa, piros-világoskékben szerepel a Szatymaz, míg a vendégek fekete-fehér csíkos Juventus-szerelésben játszanak. Nagy várakozás előzi meg a rangadót, mely akár a feljutásról is dönthet.

A 2. forduló előtt a tabellát a Szatymaz vezeti 19 ponttal a 16 pontos Algyő előtt. A listavezető gól nélküli döntetlennel kezdte a "rájátszást", Szentesen végzett 0-0-ra. Az algyőieknek sikerült jobban a rajt a felsőházban, hiszen a 83. percben csereként beállt Zsurka Sándor 85. perces találatával 1-0-ra verték a vendég Baksot.

Igazi hatpontos csörtére van ma kilátás, hiszen ha a listavezető nyerni tudna, igencsak komoly előnyt tudhatna magáénak (a harmadik FK 1899 Szeged és negyedik Makó II. már szombaton pályára léptek, s egyaránt 15 ponttal rendelkeznek).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.