Labdarúgás: a Volán-rohamok döntetlent hoztak Dabason

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár az első félidő helyzetszegény 45 perce után az ikszet bárki aláírta volna, a második játékrészben azonban minden megváltozott: a szegediek jelentős fölénybe kerültek, sokszor csak hajszálon múlott a kék-fekete gól az NB III Alföld csoportjának élcsapata, a Dabas gárdájával szemben. Végül a háló nem zörrent, így maradt a döntetlen.

Már a találkozó elején látszott, hogy két jól felkészített csapat méri ma össze tudását. Bár az első játékrészben sok helyzet nem akadt, de jó iramú, küzdelmes és technikás focit láthatott a közönség. A második félidőben azonban elővette a Volán a kalapból a legjobb formáját, szebbnél szebb akciókat vezetett, és a második negyvenöt perc már nem is egy gólhelyzetet hozott. A Dabas szervezetten védekezett, de a jó erőkből álló ellenfél mellett bizony néhány erősen kérdőjeles játékvezetői ítélet is nehezítette a kék-feketék dolgát. Összességében elmondható, hogy a második helyezett otthonában döntetlent elérni jó teljesítmény, azonban a második félidei teljesítmény tükrében kijelenthető, hogy nem elhoztak egy, inkább Dabason hagytak két pontot Móroczék.

A Winner Sport NB III Alföld csoport 23. fordulójában:

FC Dabas – Tisza Volán SC Szeged 0-0 (0-0). Dabas, 200 néző, vezette: Csatári.
FC Dabas: Jovon – Bucko, Kelemen, Csáki, Danyis, Csendes, Magyar (Feczesin 46′), Volenszki (Teiringer 62′), Lendvai, Murányi (Halgas 67′), Szűcs. Vezetőedző: Keresztúri András.
Tisza Volán SC: Dongó – Mészáros, Mórocz, Szabó, Grünvald, Dargó, Szilágyi, Buzási, Bursac (Beretka 75′), Végh, Bozovic (Kazi 80′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Sárga lap: Kelemen, Csáki, illetve Mórocz.

Buchholcz Gábor vezetőedző:” Főleg az első félidő kezdeti perceiben kissé beszorultunk. Ebben a szakaszban pontrúgásokból és bedobásokból veszélyeztetett a Dabas, mely fizikálisan kiváló felépítésű játékosokból áll. (Azt azért zárójelben megjegyezném, hogy maga a létesítmény is példaértékű minden fociért rajongó számára.) A kezdeti bizonytalanság után úgy érzem, hogy a második félidőben már egyértelműen átvettük az irányítást, és több veszélyes kontrát vezettünk. Egy ilyen Tisza Volán SC, ami a második játékrészben pályára lépett, ha gyakrabban nyújtaná ezt a teljesítményt, nem a középmezőnyben tanyázna, hanem akár a bajnoki címárt küzdhetne.”

Halkó Pál szakosztályvezető: “Három dolgot szeretnék elmondani. Az egyik, hogy a hazaiak egy rendkívül jól felkészített pályán fogadtak minket, ahol valóban lehet futballozni. A másik, hogy csapatunk hároméves közös munkánk talán egyik legjobb teljesítményét nyújtotta ma, és sajnos itt jön a harmadik tényező, ami mellett az előbbiek miatt sem lehet elmenni. Olyan játékvezetői felfogással találkoztunk, ami lehetetlenné tette, hogy 0-0-nál jobb eredményt érjünk el.”

Online közvetítésünk:

90+1. perc: Beretka egyedül tört ki, Kelemen hátulról visszarántotta, ezért sárga lapot kapott, a szabadrúgás magasan elszállt a dabasi kapu fölött, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést. Vége az összecsapásnak.

88. perc: Szilágyi indította Mészárost, akinek a beadását Kazi az ötösről fölé fejelte.

84. perc: Bozovicot Kazi váltotta. Egy szögletet követően röviden szabadított fel a Szeged, s a lecsorgó labdát Dongónak kellett lábbal tisztáznia.

80. perc: Egy lecsorgó labdát Szabó bikázott kapura, a szegedi kispad már gólt kiáltott, de a labda a kapufa tövénél hagyta el a játékteret.

76. perc: Bursac helyére Beretka áll be, aki rögtön egy 17 méteres, ballábas lövéssel köszönti társait és a nézőket. A dabasi kapus biztosan hárít.

72. perc: Az iram megmaradt, küzdelem, gyors váltások, labdajáratás, elfutási kísérlet, a helyzetek azonban alábbhagytak, a kapuk nem forognak veszélyben. A mérkőzés erőviszonyai ismét kiegyenlítődtek.

67. perc: Továbbra is a Szeged támad, legutóbb egy újabb Végh-szöglet után kellett felszabadítaniuk a dabasi védőknek.

63. perc: Lendvai cselezte be magát a szegedi 16-oson belülre, nagy erővel keresztbe lőtte a labdát. Nagy helyzet, ezúttal a kék-feketék kapuja előtt.

60. perc: Folynak a szegedi rohamok. Végh beadását középről ezúttal Bozovics küldhette kapura, de gyengén a léc mellé passzolta a játékszert.

59. perc: Buzási adott be, Végh fejelhetett kapura, de Jovon hárított.

57. perc: Továbbra is nyomás alatt tartják a szegediek a hazai kaput. Végh beadása megpattant egy védőn, az átívelődő labdát Buzási közvetlen közelről kapufára lőtte.

56. perc: Bozovic ugrott ki egyedül, de szöktetését lelesték a védők.

54. perc: Végh mesterien tálalt Buzási elé, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre, de ballábas lövése elszállt keresztbe a kapu előtt.

50. perc: Szögletet íveltek be a hazaiak, Dongó öklözött, a kipattanót pedig Volenszki nagy erővel a kapu fölé zúdította.

46. perc: A Szeged kezdőrúgásával elindult a második félidei csata.

Szünet.

45. perc: Vége az első félidőnek.

44. perc: Hazai akció után egy jobb oldali beadást kellett Dongónak kivetődve tisztáznia.

42. perc: A játékvezető ténykedése borzolja a szegedi kispad kedélyeit. Előbb Mészárost döngölte két ember a földbe, aztán Buzásit rántották le, majd egy szögletnél Mórocz került földre lökésgyanús helyzetben. A sípszó mindenhol néma maradt…

39. perc: Bozovic egyéni akció után 16 méterről lőtt fél méterrel a kapu fölé.

33. perc: Ígéretes kombinatív támadást vezetett a Szeged. Mészáros-Buzási-Mészáros volt a labda útja, majd Bozovic ugorhatott, ki de leheletnyivel hosszabb átadást kapott így nem alakult ki ziccer.

29. perc: A küzdelmes játék folytán sok apró szabálytalanság tarkítja a mérkőzést, az ítéleteken egy kicsit mintha a hazai pálya előnyét lehetne érezni.

24. perc: A játék magas színvonalú, nagy iramú, ezekben a percekben a Szeged oldalról veszélyeztet. Mészáros beadása centivel csúszott el a berobbanó támadók támadók előtt, később ismételt, akkor már a hazai védők tisztáztak fejjel.

19. perc: A játék kiegyenlítődött, nincs egyik kapura sem gólveszélyes helyzet, főként mezőnymunka folyik.

14. perc: Az utóbbi öt percben kiszabadult a Szeged a szorításból. Végh rúgott szögletet, melyet Buzási csúsztatott kapura, s egy védőnek kivágnia a hosszú sarokból a labdát. Megvan a Volán első helyzete.

9. perc: A Dabas szervezi a játékot továbbra is. Többször jutottak pontrúgáshoz, de eddig állta a sarat a szegedi védelem. Kell is a magabiztosság, hogy a kritikus első negyed órát gól nélkül megússza Volán, s utána nyugodtan koncentrálva építse fel az akcióit.

5. perc: Erőteljesen kezdett a Dabas, enyhe mezőnyfölényben játszanak a hazaiak, de veszélyes támadást egyik gárda sem dolgozott ki.

1. perc: A Dabas kezdte a találkozót.

16.50: Borús, hűvös időben készülődnek a csapatok a kezdéshez. A hazai gárda piros-fehér csíkos felsőben, piros sportszárban és nadrágban, míg a Volán narancssárga felsőben és fekete alsó öltözetben lép majd pályára.

A mérkőzésről szóló beharangozó írásunkat itt olvashatják.

Előző sztori

Az olaszok isszák a legtöbb palackozott vizet Európában

Következő sztori

Labdarúgás: átgázolt az ásotthalmi expressz Mórahalmon + PANORÁMA, FOTÓK