Sport

Labdarúgás: a Volán-rohamok döntetlent hoztak Dabason

Labdarúgás: a Volán-rohamok döntetlent hoztak Dabason

2011. április 24., vasárnap
Labdarúgás: a Volán-rohamok döntetlent hoztak Dabason

Bár az első félidő helyzetszegény 45 perce után az ikszet bárki aláírta volna, a második játékrészben azonban minden megváltozott: a szegediek jelentős fölénybe kerültek, sokszor csak hajszálon múlott a kék-fekete gól az NB III Alföld csoportjának élcsapata, a Dabas gárdájával szemben. Végül a háló nem zörrent, így maradt a döntetlen.

Már a találkozó elején látszott, hogy két jól felkészített csapat méri ma össze tudását. Bár az első játékrészben sok helyzet nem akadt, de jó iramú, küzdelmes és technikás focit láthatott a közönség. A második félidőben azonban elővette a Volán a kalapból a legjobb formáját, szebbnél szebb akciókat vezetett, és a második negyvenöt perc már nem is egy gólhelyzetet hozott. A Dabas szervezetten védekezett, de a jó erőkből álló ellenfél mellett bizony néhány erősen kérdőjeles játékvezetői ítélet is nehezítette a kék-feketék dolgát. Összességében elmondható, hogy a második helyezett otthonában döntetlent elérni jó teljesítmény, azonban a második félidei teljesítmény tükrében kijelenthető, hogy nem elhoztak egy, inkább Dabason hagytak két pontot Móroczék.

A Winner Sport NB III Alföld csoport 23. fordulójában:

FC Dabas – Tisza Volán SC Szeged 0-0 (0-0).

Dabas, 200 néző, vezette: Csatári.

FC Dabas:

Jovon – Bucko, Kelemen, Csáki, Danyis, Csendes, Magyar (Feczesin 46'), Volenszki (Teiringer 62'), Lendvai, Murányi (Halgas 67'), Szűcs. Vezetőedző: Keresztúri András.

Tisza Volán SC

: Dongó – Mészáros, Mórocz, Szabó, Grünvald, Dargó, Szilágyi, Buzási, Bursac (Beretka 75'), Végh, Bozovic (Kazi 80'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Sárga lap:

Kelemen, Csáki, illetve Mórocz. Buchholcz Gábor vezetőedző:

" Főleg az első félidő kezdeti perceiben kissé beszorultunk. Ebben a szakaszban pontrúgásokból és bedobásokból veszélyeztetett a Dabas, mely fizikálisan kiváló felépítésű játékosokból áll. (Azt azért zárójelben megjegyezném, hogy maga a létesítmény is példaértékű minden fociért rajongó számára.) A kezdeti bizonytalanság után úgy érzem, hogy a második félidőben már egyértelműen átvettük az irányítást, és több veszélyes kontrát vezettünk. Egy ilyen Tisza Volán SC, ami a második játékrészben pályára lépett, ha gyakrabban nyújtaná ezt a teljesítményt, nem a középmezőnyben tanyázna, hanem akár a bajnoki címárt küzdhetne."

Halkó Pál szakosztályvezető:

"Három dolgot szeretnék elmondani. Az egyik, hogy a hazaiak egy rendkívül jól felkészített pályán fogadtak minket, ahol valóban lehet futballozni. A másik, hogy csapatunk hároméves közös munkánk talán egyik legjobb teljesítményét nyújtotta ma, és sajnos itt jön a harmadik tényező, ami mellett az előbbiek miatt sem lehet elmenni. Olyan játékvezetői felfogással találkoztunk, ami lehetetlenné tette, hogy 0-0-nál jobb eredményt érjünk el."

Online közvetítésünk:

90+1. perc:

Beretka egyedül tört ki, Kelemen hátulról visszarántotta, ezért sárga lapot kapott, a szabadrúgás magasan elszállt a dabasi kapu fölött, majd a játékvezető lefújta a mérkőzést. Vége az összecsapásnak.

88. perc:

Szilágyi indította Mészárost, akinek a beadását Kazi az ötösről fölé fejelte.

84. perc:

Bozovicot Kazi váltotta. Egy szögletet követően röviden szabadított fel a Szeged, s a lecsorgó labdát Dongónak kellett lábbal tisztáznia.

80. perc:

Egy lecsorgó labdát Szabó bikázott kapura, a szegedi kispad már gólt kiáltott, de a labda a kapufa tövénél hagyta el a játékteret.

76. perc:

Bursac helyére Beretka áll be, aki rögtön egy 17 méteres, ballábas lövéssel köszönti társait és a nézőket. A dabasi kapus biztosan hárít.

72. perc:

Az iram megmaradt, küzdelem, gyors váltások, labdajáratás, elfutási kísérlet, a helyzetek azonban alábbhagytak, a kapuk nem forognak veszélyben. A mérkőzés erőviszonyai ismét kiegyenlítődtek.

67. perc:

Továbbra is a Szeged támad, legutóbb egy újabb Végh-szöglet után kellett felszabadítaniuk a dabasi védőknek.

63. perc:

Lendvai cselezte be magát a szegedi 16-oson belülre, nagy erővel keresztbe lőtte a labdát. Nagy helyzet, ezúttal a kék-feketék kapuja előtt.

60. perc:

Folynak a szegedi rohamok. Végh beadását középről ezúttal Bozovics küldhette kapura, de gyengén a léc mellé passzolta a játékszert.

59. perc:

Buzási adott be, Végh fejelhetett kapura, de Jovon hárított.

57. perc:

Továbbra is nyomás alatt tartják a szegediek a hazai kaput. Végh beadása megpattant egy védőn, az átívelődő labdát Buzási közvetlen közelről kapufára lőtte.

56. perc:

Bozovic ugrott ki egyedül, de szöktetését lelesték a védők.

54. perc:

Végh mesterien tálalt Buzási elé, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre, de ballábas lövése elszállt keresztbe a kapu előtt.

50. perc:

Szögletet íveltek be a hazaiak, Dongó öklözött, a kipattanót pedig Volenszki nagy erővel a kapu fölé zúdította.

46. perc:

A Szeged kezdőrúgásával elindult a második félidei csata.

Szünet.

45. perc:

Vége az első félidőnek.

44. perc:

Hazai akció után egy jobb oldali beadást kellett Dongónak kivetődve tisztáznia.

42. perc:

A játékvezető ténykedése borzolja a szegedi kispad kedélyeit. Előbb Mészárost döngölte két ember a földbe, aztán Buzásit rántották le, majd egy szögletnél Mórocz került földre lökésgyanús helyzetben. A sípszó mindenhol néma maradt...

39. perc:

Bozovic egyéni akció után 16 méterről lőtt fél méterrel a kapu fölé.

33. perc:

Ígéretes kombinatív támadást vezetett a Szeged. Mészáros-Buzási-Mészáros volt a labda útja, majd Bozovic ugorhatott, ki de leheletnyivel hosszabb átadást kapott így nem alakult ki ziccer.

29. perc:

A küzdelmes játék folytán sok apró szabálytalanság tarkítja a mérkőzést, az ítéleteken egy kicsit mintha a hazai pálya előnyét lehetne érezni.

24. perc:

A játék magas színvonalú, nagy iramú, ezekben a percekben a Szeged oldalról veszélyeztet. Mészáros beadása centivel csúszott el a berobbanó támadók támadók előtt, később ismételt, akkor már a hazai védők tisztáztak fejjel.

19. perc:

A játék kiegyenlítődött, nincs egyik kapura sem gólveszélyes helyzet, főként mezőnymunka folyik.

14. perc:

Az utóbbi öt percben kiszabadult a Szeged a szorításból. Végh rúgott szögletet, melyet Buzási csúsztatott kapura, s egy védőnek kivágnia a hosszú sarokból a labdát. Megvan a Volán első helyzete.

9. perc:

A Dabas szervezi a játékot továbbra is. Többször jutottak pontrúgáshoz, de eddig állta a sarat a szegedi védelem. Kell is a magabiztosság, hogy a kritikus első negyed órát gól nélkül megússza Volán, s utána nyugodtan koncentrálva építse fel az akcióit.

5. perc:

Erőteljesen kezdett a Dabas, enyhe mezőnyfölényben játszanak a hazaiak, de veszélyes támadást egyik gárda sem dolgozott ki.

1. perc:

A Dabas kezdte a találkozót.

16.50:

Borús, hűvös időben készülődnek a csapatok a kezdéshez. A hazai gárda piros-fehér csíkos felsőben, piros sportszárban és nadrágban, míg a Volán narancssárga felsőben és fekete alsó öltözetben lép majd pályára. A mérkőzésről szóló beharangozó írásunkat

itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.