Sport

Kosárlabda: április 12-én kezdi a bronzcsatát a Mediteam Szeged

Kosárlabda: április 12-én kezdi a bronzcsatát a Mediteam Szeged

2011. április 5., kedd
Kosárlabda: április 12-én kezdi a bronzcsatát a Mediteam Szeged

A Győr elleni hősies csatákban kivívott elődöntő után a Sopronnal szemben már a küzdeni akarás nem volt elég, a Mediteam Szeged tisztességgel helytállva két sima vereséget szenvedett, így a harmadik helyért folytathatja. A vasárnapi elődöntő második mérkőzésével csaknem egy időben az is eldőlt, hogy a Zalaegerszeg lesz az ellenfél a harmadik helyért.

Levegőhöz jutnak végre a Mediteam kosarashölgyei - a hétvégi második elődöntő-mérkőzés, valamint a megelőző tíz nap további négy tétmeccse után most végre van idő kipihenni a fokozott igénybevétel okozta fizikai fáradalmakat. A fiataloknak kedden már edzést vezényel

Mészárosné Kovács Andrea

vezetőedző, a rutinosabb játékosok azonban még pihennek. Időközben kiderültek a ZTE elleni bronzcsata pontos időpontjai is. A párharc az egyik fél két győzelméig megy, az első összecsapásra a férficsapat soproni túrájával egy időben, április 12-én 17 órától kerül sor Zalaegerszegen, hiszen

Gáll Tamás

tanítványai jobb alapszakaszbeli teljesítményüknek köszönhetően pályaelőnyt élveznek a Szegeddel szemben. A második mérkőzés szintén a Szedeákéval egy napon, április 15-én, ugyancsak 17 órától lesz az újszegedi sportcsarnokban. Amennyiben szükséges, a harmadik csatát 18-án rendezik meg Zalaegerszegen, ennek időpontja a szövetség honlapja szerint 18 óra, de adott esetben a két együttes közös megegyezése szerint ez módosulhat. Az mindenesetre bizonyos, hogy a Mediteam Szeged jó eséllyel veszi fel a küzdelmet a zalaiak ellen, akikkel az idei bajnokságban és kupában eddig összesen háromszor találkoztak: az itthoni bajnokin 73-62-es szegedi, az idegenbelin 77-68-as zalai diadal született, míg a kupában egy csatát vívtak a felek, szintén Zalaegerszegen, ahol ismét csak Bukovszkiék győztek 71-67-re. Reméljük, sikerül javítani ezen a mérlegen, s a szegedi együttes újabb bajnoki bronzéremmel gazdagíthatja gyűjteményét.

A 3. helyért vívandó bronzcsata időpontjai az előzetes egyeztetések után:

Április 12. (kedd) 17.00:

ZTE NKK - Mediteam Szeged

Április 15. (péntek) 17.00:

Mediteam Szeged - ZTE NKK

Április 18. (hétfő) 18.00 (amennyiben szükséges):

ZTE NKK - Mediteam Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.