Szórakozás

"Kortársaim" á la Baka a Grand Caféban

"Kortársaim" á la Baka a Grand Caféban

2011. április 19., kedd
"Kortársaim" á la Baka a Grand Caféban

„Kortársaim” címmel irodalmi estet rendez a Baka István Alapítvány és a Grand Café április 22-én, pénteken 17 órától a Grand Caféban (6720 Szeged, Deák Ferenc u. 18.).

Baka István

publicisztikai írásokat tartalmazó kötetében (Az idő térképjelei) szerepel egy “Kortársaim” című ciklus, melynek darabjait a költő – sorozat formájában – a rádióban is felolvasta. Most, 15 év elteltével Baka István halála után a róla elnevezett alapítvány arra vállalkozott, hogy ezeket a “kortársakat” egybegyűjtse és megszólaltassa az akkori és a jelenlegi önmagukról, az akkori és az azóta eltelt korról / időkről. Vendégek az irodalmi barátságokat megidéző részben: Balla Zsófia, Darvasi László, Géczi János, Ilia Mihály, Szőke Katalin és Zalán Tibor Vendégek a társművészeti kapcsolatokat felelevenítő részben: Farkas Pál szobrászművész, Pataki Ferenc festőművész, Huszár Lajos zeneszerző Az estet Balog József, a MASZK Egyesület vezetője, író vezeti. A beszélgetéshez vers-, zene- és filmbetétek, a vendégek felolvasásai illeszkednek. A szabadkai Svetozar Marković Gimnázium énekegyüttese (Bakos Evelin, Dózsa Anita, Reéb Zsófia, Szedlár Ágnes és Torok Orsolya) megzenésített verseket ad elő. A rendezvényt a MASZRE támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.