Sport

Kézilabda: előnyben a Pick az elődöntőben + FOTÓK

Kézilabda: előnyben a Pick az elődöntőben + FOTÓK

2011. április 20., szerda
Kézilabda: előnyben a Pick az elődöntőben + FOTÓK
Sima győzelemmel húzta be a bajnoki elődöntő első mérkőzését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután tízgólos sikert aratott a Ferencváros ellen az NB I rájátszásában. Törő Szabolcs ismét parádézott, a szélső tíz gólig jutott. Remekül kezdett Skaliczki László együttese, miután a 6. percben már 4–1-re vezetett , ám a vendégek – az ex-szegedi Igor Kos és Bendó Csaba góljaival – egyenlítettek (6-6), majd egy időre a vezetést is átvették (7-9). Mikler Roland hiába mutatott be több bravúrt is, a Szeged rengeteget játszott emberhátrányban, ezt pedig az eredmény is tükrözte. Lékai Máté és Törő Szabolcs vezérletével aztán ismét beindultak a hazaiak, és a szünetben már 17–13-ra vezettek. A második félidő elején aztán gyorsan állva hagyták a hazaiak Vladan Matics együttesét: elhúztak hét góllal (22-15), ezzel pedig megtörték a Fradi ellenállását. A zöld-fehérek ugyan vissza tudtak jönni háromra (22-19), ám ezzel ellőtték puskaporukat, ismét nőni kezdett a két fél közötti különbség, és az utolsó tíz percben már nem forgott veszélyben a Szeged győzelme. A meccs utolsó találatát a tíz gólig jutó válogatott szélső, Törő Szabolcs szerezte, ezzel kialakítva a 35-25-ös végeredményt, illetve feltéve mai teljesítményére a koronát. A párharc második felvonására vasárnap 20 órakor kerül sor a Fradi otthonában.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P. Pick Szeged: MIKLER – Stranovsky 2, KATZIRZ 5, Bajorhegyi, ZUBAI 4, Sulc 5, TÖRŐ 10. Csere: LÉKAI 7, Herbert, Butenko 2, Grünfelder, Beocsanin. Vezetőedző: Skaliczki László. FTC: PAUL – Bendó 3, KOS 6, Buday 2, MAZÁK 4, Kelecevic 4, Bakos Gy. Csere: Perger, Tamási (kapusok), Czina, Némrth T. 2, Wieszt Zs., Török 2, Varga S., Lepsényi 1, Szöllősi 1. Vezetőedző: Vladan Matics. Kiállítások: 14 perc, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 6/3. Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szeged javára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.