Szórakozás

Kertészeti kiállítás nyílik a füvészkertben + HANG, FOTÓK

Kertészeti kiállítás nyílik a füvészkertben + HANG, FOTÓK

2011. április 22., péntek
Kertészeti kiállítás nyílik a füvészkertben + HANG, FOTÓK
Szegeden az SZTE Lövölde utcai füvészkertjében – a húsvéti hétvégén – április 23-24-én 9 és 18 óra között kétnapos vásárral egybekötött kertészeti, kertépítészeti kiállításra és vásárra kerül sor, ahová a kertek, a kertépítés, a virágok szerelmeseit várják. Több mint húsz kiállítóhely fogadja a látogatókat, akik a kertészkedéssel kapcsolatos területekről érkeznek. Az egynyári virágok, az örökzöldek, az évelő virágok, a kaktuszok és pozsgások, de még a bonsai kedvelői is megtalálják a kedvükre valót. A növénybemutatók és vásár mellett a kertépítészeti kiállítás is sok újdonsággal fog szolgálni. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokat tartanak, de kertészkedhetnek is az apróságok, cserépbe ültethetnek virágot, melyeket a nap végén haza is vihetnek. Figyelemreméltó újdonságként a füvészkert tanyaudvarát is ezen a napon fogják a látogatókkal karöltve betelepíteni, hogy egész évben láthassák, hogyan gyarapszik a saját maguk ültette krumpli, hagyma és a dél-alföldi tanyákra jellemző számos konyhakerti növény.

Megnyílik az erdészház

„Az erdészeti szakközépiskola diákjai egész évben nagyon sokat segítenek nekünk kisebb nagyobb munkákat végezve” – mondta el portálunknak Németh Anikó, a füvészkert igazgatóhelyettese. „Ezért úgy gondoltuk, mivel 2011 az erdők éve, nekik is lehetne egy saját maguk által épített házikó, ezért egy erdészházat alakítottunk ki közösen. Itt egyrészt az iskola mutatkozik be, másrészt pedig az év fája, a tiszafa élete lesz látható, valamint számtalan erdészettel kapcsolatos érdekes dolog is kiállításra kerül.” Az erdészház mellett a hétvégi programban kertészeti gépbemutató is látható majd, a gyerekek pedig mini fűnyírót, kisfűrészt próbálhatnak ki, míg az apukák az igazi gépekkel ismerkednek. Kerti dekorációkat is lehet a látni, játszótérrel, padokkal, kemencékkel, kőedényekkel és olyan apróságokkal, kiegészítőkkel, amelyekkel a házi szikla- vagy díszkertünket fel tudjuk díszíteni.
Hallgassa meg a Németh Anikó igazgatóhelyettessel készült hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.