Bulvár

Kertészeti hétvége az SZTE Füvészkertben + FOTÓ + HANG

Kertészeti hétvége az SZTE Füvészkertben + FOTÓ + HANG

2011. április 25., hétfő
Kertészeti hétvége az SZTE Füvészkertben + FOTÓ + HANG

Ki a virágot szereti…

Rossz emberrel ezen a húsvéti hétvégén bizton nem találkozhatott az, aki kilátogatott a szegedi füvészkertben megrendezett kertészeti kiállításra. A tavaszi napsütésben kiállított ezernyi virág-, díszfakollekció, kerti kiegészítők, minikertek, kisgépek és a bonsai-költemények sokakat vonzottak a botanikus kertbe. Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg ezen a hétvégén az SZTE Füvészkertjében a kertészeti-, kertépítészeti kiállítást és vásárt. Talán nem is volt olyan növény, kiegészítő, gép, mely hiányzott volna ebből a bioparádéból, így nem csoda, ha nem volt olyan látogató sem, aki üres kézzel távozott a nap végén. A család apraja-nagyja, a fiatalok és az idősebbek is találhattak magunknak látnivalót, vagy kedvenc növényt, a gyerekek saját kezükkel rakhatták cserépbe növénykéiket és akár játékfűrészgéppel, talicskával, kerti kistraktorral is múlathatták az időt.

Bonsai-költeményektől az erdészházig

A japán kultúrkört ismerők is elcsodálkoztak azokon a minikerteken, melyeket ügyeskezű hazai bonsai-kertépítők mutattak be, felhasználva szinte bármilyen szokványos, de mégis meglepő hozzávalót a cserépkaspótól az üveg szappanadagolóig. A Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola végzős diákjainak jóvoltából pedig egy valódi erdészlakba is bepillantást nyerhettünk, ahol egyrészt az iskola életéből rendezett minitárlat, másrészt az erdészetet bemutató eszközök, fotók, sőt évszázados fatörzsek is várták az érdeklődőket. A füvészkert tanyaudvarába betérők saját maguk vethettek krumplit, palántázhattak, dugványozhattak, hogy később, az év folyamán büszkén mutathassák meg ismerőseiknek a termést.
Hallgassa meg Sisák Zoltánnal, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola gyakorlati oktatójával készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.