Sport

Ismét sárkányhajóversenyt rendeznek a Maty-éren

Ismét sárkányhajóversenyt rendeznek a Maty-éren

2011. április 7., csütörtök
Ismét sárkányhajóversenyt rendeznek a Maty-éren

"Segítsük a jövő olimpiai bajnokait!" - jelmondattal az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület idén is megrendezi a Maty-éren a "Sárkányok a Vízen" elnevezésű szabadidős sárkányhajó versenyt április 23-án.

A tavalyi verseny sikerére való tekintettel az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület idén ismét megszervezi a „Sárkányok a Vízen” elnevezésű szabadidős sárkányhajó versenyét 2011. április 23-án szombat délután 14.30 és 17.30 között a Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban, azaz a maty-éri síkvízi pályán. A rendezvénnyel a szervező EDF Démász Szeged VE nem titkolt célja ismét egy igazi szabadidős, sportos vasárnap délutánt teremteni a vízi sportokat kedvelő családoknak és mindazoknak, akik már találkoztak, illetve még nem találkoztak igazi "sárkányokkal". Emellett a résztvevő csapatoktól a hajók bérlete után befolyó összegből egyesület az utánpótlás-versenyzők eszközparkjának javítását, valamint a fiatal sportolók eredményeik alapján történő egyéni támogatását kívánja megvalósítani. Nevezni a szve@t-online.hu e-mailcímen lehet, április 21-én (csütörtök) éjfélig. A nevezési díj 500 forint fejenként, s mivel egy hajó legénységét 20 fő plusz 1 dobos alkotja, így a teljes hajó díja 10 000 forint csapatonként. A mentőmellényeket és a kormányost a szervezők díjmentesen biztosítják az egységek részére. A már meghívott csapatok között szerepelnek többek között szegedi sportegyüttesek (kézi-, vízi-, röplabdások, stb.), a Rotary Klub tagjai, a Lions klub tagjai, a Színművészek, az Újságírók, a Rendőrök, a Börtönőrök, és a Testnevelők csapata, de a szervezők várják különböző cégek, vállalkozások, baráti társaságok, közösségek egységeinek jelentkezését is. A szervezők számítanak további támogatók, szponzorok jelentkezésére is a verseny színvonalának javítására, a kitűzött célok megvalósítására. A verseny díjazásaként kategóriák szerinti oklevél illetve tárgyjutalmak találnak gazdára. Az ingyenes rendezvényre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak gyermek és családi programokkal is, a Játékdzsungel Játszóház támogatásával.

Program

10.00 - 14.30 Hanzók Őrs Emlékverseny EDF Démász Kupa utánpótlás kajak-kenu verseny 14.30 - 17.00 „Sárkányok a Vízen” - sárkányhajó versenyek 200 méteres távon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.