Gazdaság

Hozzányúlna a kormány a gáztartalékhoz

Hozzányúlna a kormány a gáztartalékhoz

2011. április 9., szombat
Hozzányúlna a kormány a gáztartalékhoz

Nincs uniós jogszabályi akadálya a magyar kormány tervének, amely szerint a kabinet hozzányúlna a stratégiai gáztartalékokhoz annak érdekében, hogy átmenetileg kivédje a magas importárakat - közölte az InfoRádióval az energiaügyi biztos szóvivője - írja az InfoRádió.

Nem ütközik európai uniós jogszabályokba a magyar kormány energiapiaci terve, amellyel a magas importárakat kívánja ideiglenesen kivédeni. Az Európai Bizottság energiaügyekért felelős tagja az InfoRádiónak azt mondta: a tagországok szabadon rendelkezhetnek a saját stratégiai tartalékaikkal, az egyetlen megkötés, hogy a bármilyen jellegű beavatkozás után is maradni kell harminc napra elegendő földgázkészletnek. A kormány bejelentette, hogy döntést hozott a gázellátási rendszer megváltoztatásáról. A nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön megjelent rendelete szerint július 1-jétől a biztonsági földgázkészlet 1,2 milliárd köbméter helyett 915 millió köbméter lesz a 2012 június végéig tartó gázévben. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.