Bulvár

Három és fél évre ítélték az ismerősét életveszélyesen megsebesítő mindszenti férfit

Három és fél évre ítélték az ismerősét életveszélyesen megsebesítő mindszenti férfit

2011. április 19., kedd
Három és fél évre ítélték az ismerősét életveszélyesen megsebesítő mindszenti férfit

Jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélt a Szegedi Ítélőtábla kedden egy 53 éves mindszenti rokkantnyugdíjast, aki egy szóváltás után életveszélyesen megsebesítette egy ismerősét, s később két másik férfit is bántalmazott.

A két általános iskolai kisegítő osztályt végzett, írni és olvasni nem tudó

Boldizsár Béla

2009. június 11-én ittasan összeszólalkozott egy mindszenti csárdában egy férfival, azt kifogásolva, hogy a helyi önkormányzat a férfit vette fel az ő korábbi munkakörébe. A vádlott többször is megütötte a férfit, aki egy az állcsúcsára mért ökölcsapás után hanyatt esett és beütötte a fejét a csárda keramitburkolatába. Az eszméletlen, közvetlen életveszélyes állapotba került sértetthez a csárda egyik alkalmazottja hívta ki a mentőt. Három hónappal később a vádlott a mindszenti önkormányzatnál dolgozó egyik köztisztviselő férjével szólalkozott össze az utcán. A vita amiatt alakult ki, hogy a férj felelősségre vonta a vádlottat, amiért az több hónapon keresztül zaklatta az ő házastársát egy gyámügy miatt. A vádlott legalább kétszer megütötte a sértettet, aki az út menti árokba esett, de csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Egy hónappal később egy másik férfi már súlyosan megsérült egy a vádlottal kialakult vita után. Azt követően szólalkoztak össze, hogy a sértett meglátta, a vádlott által az utcára kihordott építési törmelék miatt az esővíz nem tud lefolyni. A vádlott őt is ököllel ütötte meg, a férfinak az orrcsontja törött el. A táblabíróság három rendbeli, köztük egy életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és jogerősen három és fél év börtönre ítélte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.