Közélet

Félpályás útzár a Glattfelder térnél

Félpályás útzár a Glattfelder térnél

2011. április 19., kedd
Félpályás útzár a Glattfelder térnél

Április 20-án, szerdától a 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében elkezdődik a Glattfelder téri közlekedési csomópont átépítése. A felújítás várhatóan július elejéig tart és félpályás forgalomkorlátozással jár.

A 4-es villamosvonal rekonstrukciójához kapcsolódóan a kivitelező MTV4 Konzorcium felújítja a villamosvonal Glattfelder téri szakaszát, valamint a peronokat, a járdát a Sóhordó utca felőli oldalon és a közút burkolatát. Az átépítés a tervek szerint április 20-án szerdán kezdődik és július elejéig tart. A Glattfelder téren, a pályaszakasz mellett a sugárút Sóhordó utca felőli oldalát zárják le. Korlátozások mellett a József Attila sugárút szökőkút felőli oldalán haladhat a kétirányú autó- és buszforgalom. Az átépítés ideje alatt a jelzőlámpák nem működnek, ezért kérik, hogy fokozottan figyeljék a kihelyezett közúti táblákat. A belváros irányában a sugárútról a munkálatok ideje alatt nem lehet majd balra bekanyarodni a Kálmány Lajos utcába. Ezért a József Attila sugárútról a rakpart felé haladóknak a Szent György térnél, a Munkácsy Mihály utca felé érdemes balra behajtani a mellékutcák irányába. A József Attila sugárútról a Tisza Lajos körútra a munkaterület mellett lehet kijutni jobbra. (Lásd térképünket!) A belváros irányában a 3-4 jelű villamospótló autóbusz és a 10-es, 20-as jelű autóbuszjáratok Novotel ideiglenes megállója a munkaterület szélén a szökőkút felőli oldalon levő megállóval szemben lesz. Ezért itt a csúcsidőszakban torlódásokra kell számítani. A 9-es trolibusz változatlan útvonalon és menetrenddel közlekedik a felújítás ideje alatt. A rekonstrukciónak köszönhetően átalakul a Glattfelder tér közlekedése: kényelmesebb és biztonságosabb lesz az utasok számára. Közös megállót alakítanak ki a villamosok és autóbuszok számára, magasított akadálymentes peronok épülnek korszerű utastájékoztatási rendszerrel. Újdonság, hogy a József Attila sugárútról balra kanyarodva elérhető lesz a Tisza-part. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

. A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezés munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és VIV Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút ezen szakasza pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.