Gazdaság

EU-támogatással fejleszti laborjait a SOLVO

EU-támogatással fejleszti laborjait a SOLVO

2011. április 8., péntek
EU-támogatással fejleszti laborjait a SOLVO

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében támogatott projekt keretében három új kutatóegység, és 15 új K+F munkahely fog létesülni a SOLVO Biotechnológiai Zrt.-nél. A projekt célja élő szervezeteken végzett új vizsgáló módszerek fejlesztése - gyógyszeripari felhasználásra -, a kutatás-fejlesztési kapacitások erősítésével.

A SOLVO világelső a gyógyszer hatóanyag - transzporter kölcsönhatások vizsgálatában. A többségében magyar tulajdonú független biotechnológiai vállalat fő tevékenysége a gyógyszerkutatásokat támogató innovatív megoldások kidolgozása és értékesítése. A SOLVO szakemberei elsősorban azt vizsgálják, hogy a különböző hatóanyagok miként szívódnak fel, oszlanak el és választódnak ki a szövetekben. Az elért szakmai sikereket fémjelzi, hogy a cég munkatársai eddig több mint 30 tudományos közleményben jelentették meg kutatási eredményeiket. A SOLVO által kifejlesztett teszteket a világ vezető gyógyszerfejlesztő vállalatai alkalmazzák. A pályázat 36 hónapos futamideje alatt a cégnél komplex laboratóriumi és kísérleti fejlesztések zajlanak. A fejlesztés keretében műtői, állatházi, izolált szervi és analitikai laboratóriumi műszeres infrastruktúra kiépítése, valamint ezzel párhuzamosan magasan képzett kutatók és segédszemélyzet, összesen 15 új munkahely létesítése fog megvalósulni a cég szegedi központjában. Az új kutatólaboratóriumokban így lehetővé válik a gyógyszerkölcsönhatások élő állatokon való tanulmányozása, amely jelentős versenyelőnyt jelent a SOLVO számára a világpiacon. A pályázaton elnyert közel 280 millió forint támogatás mellett a cég önerőként további több mint 187 millió forintot biztosít a projekt megvalósításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.