Kultúra

Dubrovniki életműdíj Tarr Bélának

Dubrovniki életműdíj Tarr Bélának

2011. április 13., szerda
Dubrovniki életműdíj Tarr Bélának

A filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért életműdíjjal tünteti ki Tarr Bélát a dubrovniki Libertas filmfesztivál. A rendező személyesen veszi át az elismerést a hétvégén a horvátországi tengerparti városban.

A Libertas filmfesztivál hétfőn kezdődött és vasárnapig tart, a seregszemle szervezői a fesztivál Master Award elnevezésű életműdíjával tisztelegnek

Tarr Béla

munkássága előtt - közölte a Magyar Filmunió kedden az MTI-vel. Mint írták, az elismerés, amelyet Tarr Béla személyesen vesz át szombat este Dubrovnikban, a magyar rendezőnek a filmművészet gazdagításában betöltött rendkívüli szerepét méltatja. A fesztivál szervezőinek közleménye az életmű méltatása mellett kiemeli Tarr munkáinak meghatározó hatását a fiatalabb filmrendező generációkra, köztük

Gus Van Santra

és

Jim Jarmuschra

. Tarr Béla nyolc játékfilmből és néhány rövidfilmből álló rendezői munkásságát világszerte bemutatták az elmúlt években retrospektív vetítéssorozatokon. A világhírű magyar rendező életművét számos díjjal ismerték el, legutóbb az isztambuli filmfesztiválon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.