Közélet

Belvárosi pártirodák 40 forintos négyzetméter áron

Belvárosi pártirodák 40 forintos négyzetméter áron

2011. április 14., csütörtök
Belvárosi pártirodák 40 forintos négyzetméter áron

Az LMP véget vetne annak a gyakorlatnak, hogy a közgyűlésben tevékenykedő frakciók, jelölő szervezetek értékes belvárosi ingatlant bérelhessenek a piaci árhoz képest szinte bagóért, 40 forintos négyzetméterárért. A Jobbik most nyújtotta be igényét egy Oroszlán utcai ingatlanra, ahol az MSZP már bérel egy 400 négyzetméteres irodát, a szomszédos Victor Hugo utcában a Fidesz és a KDNP is hasonló nagyságú székhelyeket tart fenn.

A párt önkormányzati képviselője

Szentistványi István

képviselőtársa,

Keresztúri Farkas Csaba

indítványa kapcsán tartott helyszíni látogatást az Oroszlán utcában, ahol a 4. szám alatt szeretne egy bérleményt fenntartani pártja. Az LMP szerint, ha piaci áron számolná a város ezen ingatlanokat, akkor közel 23 millió forint plusz bevételhez juthatna. „Az úgynevezett preferált, például a közhasznú szervezetek 200-500 forintos négyzetméteres díjazással vehetnek igénybe kedvezményesen belvárosi ingatlant, ezzel szemben egy államilag is finanszírozott szervezet – mint amilyen egy képviselethez jutott párt például –, 40 forintos bérleti díja – amellett, hogy az alkotmánybíróság 47/2002-es határozatával is ellentétes – nem a közjó érdekében kifejtett tevékenységeket támogatja, hanem pusztán azt a szemléletet tükrözi, miszerint természetes, hogy azoknak, akik a tűz közelében melegednek, automatikusan több jár” – szögezte le Szentistványi. A politikus elmondta, hogy az LMP nem követi ezt a gyakorlatot, jelenleg is piaci árat, 55 ezer forint plusz rezsit fizet a Kossuth Lajos sugárúti irodája után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.