Közélet

Bartha László: Botkának nincs bátorsága kiállni

Bartha László: Botkának nincs bátorsága kiállni

2011. április 26., kedd
Bartha László: Botkának nincs bátorsága kiállni

Felhívás kerengőre

Bartha László egykori fideszes polgármesternek elege van abból, hogy a város első embere, a jelenleg regnáló Botka László (MSZP) minden, számára kellemetlen téma kapcsán - lásd az április 15-i közgyűlésen - az 1998-tól 2002-ig tartó időszakkal példálózik, mindenért a Bartha-féle városvezetést teszi felelőssé, és személy szerint őt okolja.

Mint arról

legutóbbi közgyűlési tudósításunkban

beszámoltunk,

Botka László

(MSZP) polgármester az önkormányzati cégek 2011. évi üzleti terveinek, illetve újabb igazgatóváltásainak kapcsán éles támadást intézett a torony alatti jobboldali többség ellen. Úgy fogalmazott, a Fidesz-Jobbik egyfős többsége pártpolitikai alapon választott, választ cégvezetőket, kiknek szakmai múltjuk és Szegedhez kötődésük sem garancia a szolgáltatások színvonalának emelkedésre. Hozzátette: a továbbiakban nem tud garanciát vállalni a cégekért, de fellép minden eszközével a Bartha-korszakot idéző visszaélések ellen. Az ülést követően portálunkat megkereste

Bartha László

, aki a Fidesz színeiben 1998-2002 között volt a város első embere, hogy reagálni kíván utódja vádaskodásaira. A korábbi városvezető szerint Botka cselekedeteit és kommunikációját az motiválja, hogy lejárassa politikai ellenfelét, hiszen nyilván arra számít, hogy az emberek ennyi idő után úgyis elfelejtették, mi, hogyan történt, úgy gondolhatja, ha valamit sokszor elismételnek, akkor előbb-utóbb az majd igaznak látszik. Az új összetételű közgyűlés által elrendelt vizsgálódásra, az átvilágító bizottság felállítására ugyancsak támadással reagált Botka, holott ő is pontosan így kezdte működését. Sőt, profi ügyvédi csapatokat bízott meg azzal, hogy keressenek "ügyeket". Azok nagy vehemenciával el is indultak, de nem találtak semmit, mert ügyek egyszerűen nem léteztek. Voltak próbálkozások, följelentgetések, rendőrségi vizsgálatok, de mindegyik vádat ejtették, minden ügy azzal zárult, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást. Bebizonyosodott, hamisan vádaskodtak. Bartha azt is nehezményezi, hogy a jelenlegi polgármester minden sikert, ami a városfejlesztés területén történt az elmúlt közel egy évtizedben, magának tulajdonít, mindent ő indított el, ő valósított meg, minden csakis neki köszönhető. Úgymond, amit Bartháék tönkretettek, azt ő hozta helyre és javította ki.

„Számtalan alkalommal kértem Botka Lászlót, üljünk le, és akár a média jelenlétében is, beszéljük át a dolgokat, mindenki mutassa be a birtokában lévő dokumentumokat, bizonyítékokat, mondja el érveit, ismertessük meg az emberekkel, ki mit tett le az asztalra. Botka minden alkalommal elzárkózott a javaslatom elől, nem merte felvállalni a megmérettetést, mert a lelke mélyén nyilván ő is tudta, hogy valótlanságokat állít” - érvel Bartha. Azon is csodálkozik, hogy a 8 évig ellenzékben politizáló, most meg status quóban lévő közgyűlési tagok ugyancsak tisztában vannak azzal, hogy a polgármester valótlanságokat állít, mégsem reagálnak érdemben ezekre a vádakra, pedig a közgyűlés tagjai közül szinte mindenki valamilyen módon ott volt, ismerte a folyamatokat. A volt polgármester arra is kérte utódját, közösen nézzék át azokat a pályázatokat, amelyeket a város az elmúlt évek során beadott és nyert, kinek az aláírása szerepel a dokumentumokon. Mivel a pályázatok megvalósításának zöme Botka idejére esett, így a jelenlegi polgármester azt gondolja, a siker is csak és kizárólag őt illeti meg. Az a vád is elhangzott többször, hogy 2002. december végén Bartha üresen adta át a város kasszáját utódjának. A volt polgármester ezt is cáfolja, egy fillér hiány nélkül adta át a stafétabotot, a kasszában pedig 80 millió forint volt távozásakor. „Próbáltam ezzel kapcsolatban is tiszta vizet önteni a pohárba, vitára hívtam, de Botkának nem volt bátorsága kiállni” - állítja Bartha. „Lehet vitaest, fórum, bármi, én biztos nem fogok megfutamodni, bármikor hajlandó vagyok megmérkőzni vele.” A korábbi polgármesternek nagyon elege van, hogy Botka 8 év után is állandóan a múltra hivatkozik, visszafelé mutogat és vele kapcsolatban valótlanságokat állít. Az is érdekes, ha a város első embere vádaskodik, akkor Bartha közszereplő, ha elődje válaszol neki, akkor Botka szerint jogtalanul teszi, hiszen nem közszereplő. „A vádaskodását el kell viselnem, amikor meg én hívom raportra, azzal hárít, mi a fenét akarok. Ezzel a 10 évvel ezelőtti demagóg szöveggel védekezik.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.