Közélet

Április 21-én adják át az M43-ast

Április 21-én adják át az M43-ast

2011. április 6., szerda
Április 21-én adják át az M43-ast

A tervek szerint április 21-én, csütörtök adják át az M43-as Szeged–Makó közötti 31,6 kilométeres szakaszát; a szegedi közgyűlés 15-én rendeletet alkot a kamionstopról, a város 17-én, vasárnap a Széchenyi téren ünnepel - írta szerdán a Délmagyarország.

A napilapnak

Loppert Dániel

, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. sajtószóvivője azt mondta, április 21-én délelőtt adják át az M43-as sztrádát ünnepélyesen, és délután már elindul a forgalom is. Jelenleg még tart a műszaki átadás-átvétel, ennek függvénye, hogy a tervezett időpontot tartani tudják-e. A NIF-nek az a szándéka, hogy húsvét előtt átadhassák a forgalomnak a régóta várt autópályát. Szegeden április 17-én, vasárnap fél 5-kor kezdődik az autópályaváró közös ünnep a Széchenyi téren, koncertekkel – mondta

Botka László

polgármester a lapnak. A rendezvényt azért szervezi az önkormányzat, mert a szegediek nem mehetnek ki a pályára, az átadási ceremóniára. Botka szerint az M43-as átadása azt is jelenti, hogy Szeged Európa legjobb közlekedési infrastruktúrájával rendelkező települése lesz, a városból pedig eltűnik az átmenő forgalom. A közgyűlés április 15-én rendeletet alkot a teherforgalom korlátozásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.