Bulvár

A világ egyik legnagyobb lófajtáját tenyésztenék Magyarországon

A világ egyik legnagyobb lófajtáját tenyésztenék Magyarországon

2011. április 12., kedd
A világ egyik legnagyobb lófajtáját tenyésztenék Magyarországon

A világ termetre egyik legnagyobb lófajtája, az Angliából származó shire magyarországi tenyésztésével próbálkozik egy hazai istálló.

A törökszentmiklósi Szenttamás istállóban az Abbey Manor Grand Master nevű mént és a tavaly novemberben vemhesen érkezett Fifield Josephine nevű kancát tartják. Josepfine ellését két héten belül várják. Mivel az apai partner adott, a ménesnek a további tenyésztés a célja - közölte a megbízott kommunikációs cég illetékese. A fajta marmagassága elérheti a két métert is, tömege 900-1100 kiló. Magyarországon mindössze néhány ló található ebből a fajtából, de tenyésztésére tett próbálkozások nem vezettek eredményre. Az 1950-es években történtek kísérletek magyarországi meghonosítására, de a törekvések többnyire sikertelenek voltak; ennek okát akkoriban az eltérő klímával magyarázták - derül ki a közleményből. A shire jól használható fogatban, jól idomítható és tereplovaglásra is alkalmas, valamint hobbiló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.