Közélet

A Jobbik az új alaptörvényről: csöbörből vödörbe

A Jobbik az új alaptörvényről: csöbörből vödörbe

2011. április 25., hétfő
A Jobbik az új alaptörvényről: csöbörből vödörbe

A Jobbikos Novák Előd szerint az új alaptörvénnyel csöbörből vödörbe esett az ország, hiszen a "rákosista" alaptörvény helyére egy újabb egypárti, párturalmi alkotmány kerül.

Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón ezt alátámasztva levette a falról a nemzeti együttműködés nyilatkozatát, és helyére egy képet akasztott fel. Ezen a fotón

Rákosi Mátyás

portréjába

Orbán Viktor

arcát montírozták.

Novák Előd

azt mondta, felmerült, hogy a nemzeti együttműködés nyilatkozatát lecserélnék a közintézményekben a nemzeti hitvallásra. Úgy vélte, ennél sokkal kifejezőbb lenne az általuk készített montázst a falra tenni a közintézményekben. Elmondása szerint ezt kezdeményezni is fogja a párt. Novák Előd hangsúlyozta, hogy leszavazták a Jobbik összes módosító indítványát, ami szerinte a valódi rendszerváltásra, "radikális változásra" irányult volna. A jogfolytonosság helyreállításán kívül leszavazták a magyar föld és ivóvízkincs magyar kézben tartását, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát és a mentelmi jog megszüntetését is - sorolta a képviselő. Ha a Jobbik kétharmaddal kormányra kerül, akkor első dolga lesz az alaptörvényben ezeket megjeleníteni - tette hozzá. Kérdésre válaszolva elmondta, nem tart attól, hogy a csere miatt felfüggesztik mentelmi jogát, vállalja a következményeket. Szerinte húsvéthétfőn "ennyi vidámság belefér".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.