Közélet

A Fidesz céges politikáját támadja Nagy Sándor

A Fidesz céges politikáját támadja Nagy Sándor

2011. április 19., kedd
A Fidesz céges politikáját támadja Nagy Sándor

Büntető feljelentés megtételére szólítja fel az önkormányzatot Nagy Sándor képviselő (Szabad Város Egyesület) a kisebbségi önkormányzati tulajdonban lévő Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Zrt.-nél közelmúltban lezajlott belső ellenőrzési vizsgálat eredménye miatt. A cég élére tavaly decemberben kinevezett volt fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselő tizenegy tételben közel 6,7 millió forintot vett fel. A vizsgálat után Dobó László lemondott posztjáról.

„A Fidesz egyetlen szempont alapján állított cégvezetőket a részben vagy teljesen önkormányzati tulajdonú cégek élére, ez pedig a párthoz való lojalitás szempontja – jelentette ki Nagy Sándor keddi sajtótájékoztatóján. A képviselő szerint szinte minden önkormányzati tulajdonú céget fideszes sógor, koma, jó barát vagy pártkáder vezet, sok esetben volt országgyűlési vagy önkormányzati képviselők. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Zrt.-ben az önkormányzat kisebbségi tulajdonnal rendelkezik, s mint ismeretes ennek élére tavaly december 18-án nevezték ki Dobó László volt fideszes országgyűlési és önkormányzati képviselőt.

Nagy Sándor elmondta, hogy nemrégiben ellenőrzés volt a cégnél, melyben

Füzér András

belső ellenőr megállapította, hogy Dobó László vezérigazgató összesen tizenegy tételben február 4-e és március 28-a között közel hatmillió hétszázezer forintot, míg a cég befektetési igazgatója, Molnár Levente két tételben másfél milliót vett fel idén januárban. „Ezeket az összegeket magyarázatuk szerint munkabérelőlegként vették fel, bár az előleg konkrét célja nem szerepel a pénztárbizonylatokon, és a visszafizetés határideje sem. Ezek az ellenőrzést végző szakember szerint kötelező elemek ilyen pénzfelvételeknél” – tette hozzá Nagy Sándor. Dobó László április 8-án lemondott, így új vezető kerül majd a cég élére. „A mi meggyőződésünk szerint ide vezet az, ha a Fidesz zsákmányként kezeli a városi és az állami vagyont. Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy az ügyben tegyen büntetőfeljelentést” – hangsúlyozta Nagy Sándor. A képviselő úgy tudja, hogy a pénzt visszafizette Dobó, ám ez szerinte nem befolyásolj a büntethetőséget. Az ügyben megkerestük Dobó Lászlót, amint reagál, közzétesszük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.