Sport

Vízilabda: felszabadult játékkal győzne az Universitas

Vízilabda: felszabadult játékkal győzne az Universitas

2011. március 2., szerda
Vízilabda: felszabadult játékkal győzne az Universitas

Felszabadult, kísérletezős játékra készül a Taylor&Nash Universitas Szeged női vízilabda csapata az este 19 órakor az újszegedi sportuszodában kezdődő Dunaújvárosi Főiskola elleni OB I középszakaszbeli mérkőzésen. Sporttörténeti sikerre készülnek a Godova-lányok, az Universitas ugyanis eddig még nem tudta legyőzni a Dunaújvárost. Online közvetítés!

Szeretne visszavágni az Universitas a Dunaújvárosnak, s volna is miért. Primász Ágnesék mind

az őszi alapszakasz mérkőzésen

Szegeden, mind

a középszakasz 3. fordulójában

három héttel ezelőtt legyőzték Dalmády Petráékat, előbb 11-13 szerepelt a szegedi, utóbb 17-10 a dunaújvárosi eredményjelzőn. Jó formában van a csapat, utóbbi négy találkozójából csak egy héttel ezelőtt,

Szentesen szenvedett vereséget

szoros meccsen, remek játékkal (7-8). "Mindenki egészséges, teljesen kiegyensúlyozott a csapat, minden rendben van" - mondja bizakodva

Varga Árpád

, az Universitas technikai vezetője. "Igyekszünk legyőzni a Dunaújvárost ma este, a szegedi női vízilabda történetében először. Most már eldőlt melyik négy csapat kerül a rájátszásba, a kitűzött célt teljesítettük, mi is ott leszünk, így ma felszabadultan játszhatunk. A Szentes ellen szoros meccset vívtunk, a végére nagyon feljöttünk, sajnos azonban győznünk nem sikerült, de remekül játszott a csapat. Most még van lehetőségünk kísérletezni, pihentetni a kulcsjátékosokat, így valószínűleg mindenki lehetőséget kap aki eddig kevesebb szóhoz jutott" - teszi még hozzá. Az Eger hétvégén 6-5-re legyőzte a BVSC-t, így a tabellán harmadik Universitas mögött egy ponttal lemaradva foglalnak helyett Antal Dóráék. Hozzá kell azonban tenni, hogy nagyon szoros az első négy csapat versenye, ráadásul az említett egriek játszották eddig a legkevesebbet a középszakaszban, még a britek elleni két találkozójuk is hátra van (szombaton játsszák délelőtt és délután e kélt találkozót Egerben). A kiírás szerint a rájátszásban, azaz a bajnoki elődöntőben a középszakasz első helyezettje meccsel a negyedikkel, a második a harmadikkal. A csapatoknak hét pontot kell gyűjteniük találkozóik során, a bajnokság korábbi szakaszainak megfelelően a győzelemért három, a döntetlenért egy pont jár. Mind az első, mind a második helyezett +1 pontról indul, ami azt jelenti, hogy az így kiemelt két együttesnek két győzelem elég a bajnoki döntőhöz, míg a hátrébb rangsorolt csapatnak három diadalra van szüksége, hogy megmérkőzhessen a bajnoki trófeáért. Egyelőre azonban még semmi sem dőlt el, s ahogy az Eger elleni győztes találkozót követően

Godova Gábor

mesteredző elmondta: e négy együttes bármelyike képes legyőzni a másikat, még semmi sem dőlt el. Nagyon sok múlik a ma esti két találkozón, vagyis a Dunaújváros szegedi vendégjátékán, valamint az Eger szentesi szereplésén.

A két együttes legutóbbi mérkőzésén, február 9-én:

Női vízilabda OB I középszakasz (1-6. helyért), 3. forduló: Dunaújvárosi Főiskola - Universitas Szeged 17-10 (4-2, 6-1, 4-6, 3-1)

Dunaújváros, Fabó Éva uszoda, 200 néző. Vezette: Horváth Cs., Füzesi Zs.

Dunaújvárosi Főiskola - DVCSH - Corner Ékszer:

KASÓ - Menczinger, Keszthelyi 3, PRIMÁSZ 5, Berta 1, Huszka, POSZKOLI 4.

Csere:

Polák, Ács, Kovács D. 2, Zsámbok 2, Kotsidou.

Vezetőedző:

Mihók Attila.

Taylor&Nash Universitas Szeged:

Varga - Dalmády Sz. 2, Dalmády P. 1, DRÁVUCZ 4, Tóth I. 2, Hegedűs, Tóth P. 1

Csere:

Lengyel Dominika, Miklós, Lengyel Dorottya, Makra 1, Gundl (k), Lengyel A., Schneider

Vezetőedző:

Godova Gábor.

Gól - emberelőnyből:

9/6, ill. 16/7.

Ötméteresből:

2/2, ill. 2/2.

Kipontozódott:

Ács (19'), Huszka (25'), ill. Drávucz (29').

Sárga lap:

Godova Gábor (29').

A két együttes legutóbbi szegedi összecsapásán, november 3-án:

A női vízilabda OB I 5. fordulójában: Taylor&Nash Universitas Szeged - Dunaújvárosi Főiskola 11-13 (2-1, 3-4, 3-5, 3-3).

Szeged, Újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezette: Füzesi, Vogel.

Taylor&Nash Universitas Szeged:

Bük – Árkosy 1, DALMÁDY Sz. 4, Dalmády P., DRÁVUCZ 4, Tóth 2, Hegedűs.

Csere:

Miklós, Lengyel.

Edző:

Godova Gábor.

Dunaújvárosi Főiskola:

Kasó – Menczinger 1, KESZTHELYI 3, PRIMÁSZ 5, Berta, Huszka, Poszkoli 2.

Csere:

ZSÁMBOK 2, Papalexisz, Ács.

Edző:

Mihók Attila.

Gól – emberelőnyből:

12/5, ill. 5/1.

Ötméteresből:

2/2, ill. 2/2.

Kipontozódott:

Papalexisz, Huszka.

A női vízilabda OB I középszakasz (1-6. helyért) 8. fordulójának programja:

Felsőház:

Nagy-Britannia - BVSC- Zugló Diapolo 11-8

(február 6-án játszották)

Hungerit-MetalCom Szentesi VK - ZF-Eger 18 óra Taylor&Nash Universitas Szeged - Dunaújvárosi Főiskola-DVCSH-Corner Ékszer 19 óra (vezeti: Horváth Cs., Horváth M.)

Alsóház:

Honvéd ELTE POLO - Héraklész Utánpótlás Válogatott I. 15-14 (február 5-én játszották) Héraklész Utánpótlás Válogatott II. - UVSE-Salamander 19 óra

A női vízilabda ob I középszakaszának (1-6. helyért) jelenlegi állása

H.CsapatJGyDVLőtt g.KapottGólkül.Pont
1Szentesi VK751160481216
2Dunaújvárosi Főiskola750278591915
3Universitas Szeged84138992-313
4ZF-Eger640254431112
5Nagy-Britannia83056784-179
6BVSC-Zugló70076384-210

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.