Közélet

Visszaszerezné a korrupciós pénzeket a HM

Visszaszerezné a korrupciós pénzeket a HM

2011. március 7., hétfő
Visszaszerezné a korrupciós pénzeket a HM

Mindent elkövet a Honvédelmi Minisztérium jelenlegi vezetése, hogy a korrupciók miatt elfolyt pénzeket visszaszerezze a büntetőeljárások befejezése után - jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn a fővárosban egy más témában tartott eseményen.

A miniszter azt mondta, hogy már nincsenek korrupciós ügyek a tárcánál; azokat, amelyek most kerültek napvilágra, valamelyik korábbi vezetés idején követték el. A minisztérium megtette a szükséges lépéseket a gazdasági cégek vezetőinek menesztésével, a vizsgálatok lefolytatásával és a szükséges feljelentések megtételével - fűzte hozzá. Mint mondta: csapatszinten a honvédség nem érintett a korrupcióban, csak a vezető tisztségviselők közül néhányan és a HM cégei. A tárcavezető erről azután beszélt, hogy aláírta a támogatási megállapodást a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének és a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének vezetőivel. A megállapodásról

Simicskó István

államtitkár azt mondta az MTI-nek, hogy határozatlan idejű szerződést kötöttek a közalkalmazottakat és a nyugállományú katonákat képviselő szakszervezetekkel, és ebben éves szinten néhány milliós támogatást rögzítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.