Közélet

Újabb erős utórengés rázta meg Honsú szigetét

Újabb erős utórengés rázta meg Honsú szigetét

2011. március 29., kedd
Újabb erős utórengés rázta meg Honsú szigetét

Újabb erős utórengés rázta meg kedden Japán katasztrófa sújtotta északkeleti részét. A Richter-skála szerint 6,4-es erősségű, helyi idő szerint este 8 óra előtt néhány perccel bekövetkezett földmozgás Tokióban is kilendítette a magasabb épületeket.

Szökőárriadót nem rendeltek el a hatóságok, és egyelőre újabb áldozatokról vagy károkról sem érkezett jelentés a térségből, amelyben március 11-én hatalmas szökőár pusztított egy 9-es erősségű cunami nyomán. A kínai földrengés-megfigyelő központ közlése szerint a keddi rengés epicentruma Japán fő szigetétől, Honsútól keletre a Csendes-óceánon - Mijagi és Fukusima prefektúrák közelében - fészke pedig mintegy 20 kilométeres mélységben volt. Az újabb utórengést a Tokiótól északra fekvő összes japán prefektúrában érezték a lakossági visszajelzések szerint. Nem jeleztek viszont újabb károkat a kedd esti rengés nyomán a Fukusima 1-es atomerőműből, amelyben 18 napja súlyos balesetet okozott az akkori katasztrófa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.