Egyetem

Továbbra is Szabó Gábor az innovációs szövetség élén

Továbbra is Szabó Gábor az innovációs szövetség élén

2011. március 5., szombat
Továbbra is Szabó Gábor az innovációs szövetség élén

2011. március 4-én került sor Budapesten, a Ramada Plaza Hotelben a Magyar Innovációs Szövetség 2010. évet záró, tisztújító és egyben jubileumi közgyűlésére, melyet Pakucs János alapító elnök vezetett le. Az ülésen újraválasztották a szövetség elnökének Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát.

Fellegi Tamás

, nemzeti fejlesztési miniszter - a közgyűlés vendége - arról beszélt, hogy nélkülözhetetlen a magyar K+F+I támogatási rendszerének teljes megújítása, a folyamatba rendszerszerűen vonják be a szakmai szervezeteket. Továbbá kijelentette, hogy tizenöt munkanapon belül megindítják a kifizetéseket a Kutatási és Innovációs Alapból a forráshiányra érzékenyebb kis- és középvállalkozók számára. A közgyűlésen

Szabó Gábor

elnök megemlékezett a 20 éves Magyar Innovációs Szövetség eddigi munkájáról, ill. eredményeiről, melyről a szövetség egy reprezentatív, képekkel illusztrált könyvet is kiadott. Hangsúlyozta, hogy a könyv üzenete is az, hogy Magyarországon - a nehézségek ellenére is - végeznek sikeres, innovációs tevékenységet. A Magyar Innovációs Szövetség által szervezett Innovációs Nagydíj pályázat nyertes cégei és a Szövetség által felkutatott és gondozott tehetséges fiatalok nemzetközi eredményei is ezt bizonyítják. A közgyűlés – titkos szavazással – négy évre Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát újraválasztotta elnöknek, míg általános elnök-helyettesnek

Greiner Istvánt

, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatóhelyettesét választották meg. A közgyűlés további 6 alelnököt, 6 elnökségi tagot, 30 választmányi tagot és 3 tagból álló Felügyelő Bizottságot választott. (OS - SZEGEDma.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.