Közélet

Tízezrek tüntettek Németországban az atomerőművek ellen

Tízezrek tüntettek Németországban az atomerőművek ellen

2011. március 26., szombat
Tízezrek tüntettek Németországban az atomerőművek ellen

Egy nappal a kulcsfontosságú baden-württembergi és rajna-pfalzi tartományi parlamenti választások előtt tízezrek vonultak az utcákra szombaton Németország négy legnagyobb városában, Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben tiltakozásul az atomerőművek ellen.

A különböző civil szervezetek által szervezett tüntetések részvevői a németországi atomerőművek bezárását követelik a kormánytól. "Fukusima figyelmeztet" - hangoztatták mindenütt a tüntetők, elégtelennek tartva a hét legrégebbi német erőmű működési idejének három hónapra történt felfüggesztését.

Angela Merkel

kancellár a japán atomkatasztrófa után rendelte el az említett moratóriumot, miközben az egész országban felerősödtek a követelések, hogy Németország végleg mondjon le az atomenergiáról, illetve az atomerőművekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.