Sport

Tizenkétszeres a MOB idei költségvetése a 2010-eshez képest

Tizenkétszeres a MOB idei költségvetése a 2010-eshez képest

2011. március 4., péntek
Tizenkétszeres a MOB idei költségvetése a 2010-eshez képest

Hatmilliárd forint a Magyar Olimpiai Bizottság 2011-es költségvetésének főösszege - ezt Borkai Zsolt, a bizottság elnöke jelentette be a MOB elnökségének kihelyezett győri ülése után. A testület a március végi közgyűlés napirendi pontjait készítette elő a Rába parti városban - írja a Győrinap.hu.

A költségvetés volt a központi témája a MOB elnökség győri ülésének, amelyet az elnök otthonában, Győrben tartottak. Az ülés utáni sajtótájékoztatón kiderült, a bizottság idén mintegy 6,3 milliárd forinttal gazdálkodhat, ez tizenkétszerese a tavalyi összegnek.

Borkai Zsolt

elmondta, jelentősen nőtt a MOB feladat- és hatásköre, ezzel pedig a kötelezettségeik is, ez indokolja a plusz forrásokat. Hozzátette, az a céljuk, hogy egycsatornás finanszírozási rendszerre álljanak át. Ha a közgyűlés támogatja a most elfogadott költségvetési tervezetet, akkor szerződést kötnek a szakállamtitkársággal a pénz felhasználási kereteiről, és ezután történik meg a folyósítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.